Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (120): Süper Lig’in üçüncü haftasında heyecan ile beklenen beş maç – Haftanın maçında Fenerbahçe’nin konuğu Adana Demirspor

Spor Toto Süper Lig’de üçüncü hafta heyecanı bugün (19 Ağustos) oynanacak HangiKredi Ümraniyespor-Galatasaray karşılaşması ile başlayacak. Medyascope Spor Servisi olarak, futbolseverlerin bu hafta mutlaka takip etmesi gereken beş maçı sizin için derledik. 

5) Demir Grup Sivasspor-Corendon Alanyaspor

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında İsveç temsilcisi Malmö’ye deplasmanda 3-1 mağlup olan Demir Grup Sivasspor, Süper Lig’in üçüncü haftasında Corendon Alanyaspor ile kozlarını paylaşacak. 

Ligde oynadığı ilk iki maçta galibiyet alamayan Demir Grup Sivasspor, Alanyaspor karşısına mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Rıza Çalımbay’ın ekibi, rakibi ile oynadığı son iki maçı da 1-0’lık skorlarla kazanmayı başardı. 

Francesco Farioli’nin Corendon Alanyaspor’u ise geçen hafta oynanan karşılaşmada Beşiktaş karşısında 3-0’dan geri dönerek beraberliği kurtardı. Turuncu-yeşilliler, deplasmanda oynadığı son üç lig maçını da kazandı ve bu alanda kulüp tarihinin en uzun serisini yaşıyor. 

4) HangiKredi Ümraniyespor-Galatasaray 

Süper Lig’in ilk haftasında sürpriz şekilde Fenerbahçe deplasmanından puan koparan HangiKredi Ümraniyespor, geçen hafta ise sahasında Antalyaspor’a boyun eğdi. Ümraniyespor, tarihinde ilk kez karşılaşacağı Galatasaray’ı mağlup etmenin planlarını yapıyor. Recep Uçar’ın bu maçtaki en büyük kozu Yonathan Del Valle olacak. Del Valle, geçen sezon Ümraniyespor formasıyla toplam 13 gole doğrudan katkı sağlamıştı. 

Okan Buruk’un Galatasaray’ı ise Antalyaspor galibiyetinin ardından çıktığı maçta Giresunspor’a sahasında 1-0 mağlup oldu. Kadrosunu Sergio Oliveira, Fredrik Midtsjö, Haris Seferovic, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Leo Dubois, Lucas Torreira ve Dries Mertens gibi isimlerle güçlendiren Galatasaray, Ümraniye deplasmanından üç puanla dönerek Trabzonspor maçı öncesi moral kazanmanın peşinde. Öte yandan sarı-kırmızılılar, 2020-2021 sezonundan bu yana en fazla gole sebep olan hata yapan takım konumunda (17).

3) Beşiktaş-Vavacars Fatih Karagümrük

Kayserispor’u son dakikada Rachid Ghezzal’ın attığı golle deviren Beşiktaş, ligin ikinci haftasında Aytemiz Alanyaspor ile 3-3 berabere kaldı. Valerien Ismael yönetiminde sezona formasyon tartışmalarıyla giren siyah-beyazlıların 3-0 öne geçtiği maçta beraberlik ile yetinmesi canları sıktı. 

Vavacars Fatih Karagümrük’ü mağlup ederek taraftarlarına üç puan hediye etmek isteyen Beşiktaş, rakibi ile oynadığı son altı lig maçının beşini kazanmayı başardı.

Andrea Pirlo’nun Vavacars Fatih Karagümrük’ü sezona sancılı bir giriş yaptı. İkinci haftayı bay geçen Karagümrük, ilk hafta maçında sahasında Alanyaspor’a 4-2 mağlup oldu. 

2) Fraport TAV Antalyaspor-Trabzonspor

Nuri Şahin’in çalıştırdığı Fraport TAV Antalyaspor, 2022-2023 sezonunda ilk dört sırayı hedefliyor. Akdeniz temsilcisi, ligde oynadığı iki karşılaşmada bir galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. Ancak Antalyaspor’un Trabzonspor’a karşı şansı tutmuyor. Kırmızı-beyazlılar, rakibi ile oynadığı son 11 lig maçının sadece birini kazanabildi. 

Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Kopenhag’a deplasmanda 2-1 mağlup oldu. Sezona ikide iki yaparak giren bordo-mavililer, Antalya deplasmanından üç puanla dönerek Kopenhag rövanşı öncesi moral kazanmayı hedefliyor. Trabzonspor, rakibine konuk olduğu son altı lig maçında üç galibiyet ve iki beraberlik aldı. 

1) Fenerbahçe-Adana Demirspor

Dinamo Kiev’e UEFA Şampiyonlar Ligi’nde elenen sarı-lacivertliler, ligin ilk maçında ise HangiKredi Ümraniyespor ile sahasında 3-3 berabere kalarak hayal kırıklığı yarattı. Ancak Jorge Jesus’un öğrencileri, son iki haftada aldığı sonuçlarla adeta yeniden doğdu. Fenerbahçe, ligde Kasımpaşa’yı 6-0 mağlup ederken, Avrupa’da ise Austria Wien’i 2-0’la geçti.

Adana Demirspor’u ağırladığı son beş lig maçının dördünü kazanan Fenerbahçe, bu galibiyetlerde toplam 18 gol atmayı başardı. 

https://twitter.com/Fenerbahce/status/1560568344532631553?s=20&t=74qmyDDUVgI0dtXyWcNZBg

Vincenzo Montella’nın Adana Demirspor’u ise ligde oynadığı iki karşılaşmayı da kazanmayı başardı. Balotelli, Dzyuba, Assombalonga, Akintola, Onyekuru ve Belhanda’lı hücum rotasyonuyla rakiplerine korku veren Demirspor, Fenerbahçe ile oynadığı son lig maçını 2-1 kazanmayı başarmıştı. 

Süper Lig’de haftanın programı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.