Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (121): Danslarıyla gündeme gelen beş devlet ve hükümet başkanı

Dünya, Sanna Marin’i ve dansını konuşuyor. Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in arkadaşlarıyla dans ederken çekilen görüntüleri sosyal medyaya sızdı. Marin, söz konusu videonun ardından kimileri tarafından çok sert bir şekilde eleştirildi, kimileri ise kendisine destek verdi. Peki daha önce hangi liderler danslarıyla gündeme gelmişti? Medyascope Dış Haberler Servisi, danslarıyla yüz güldüren beş lideri sizler için derledi.

İzleyin: Marin’in gündem olan dansı

5) Eskilerden: Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin

Neşeli kişiliğiyle gündeme gelen Rusya Federasyonu’nun ilk devlet başkanı Boris Yeltsin’in 1996 yılında seçim çalışmaları yürütürken katıldığı bir etkinlikte kendini müziğin ritmine kaptırdığı anlar gündem olmuştu.

Boris Yeltsin

Yeltsin’in bu hareketleri yıllar sonra sosyal medyada “Gangnam Style dansını Boris Yeltsin icat etmiş” şeklinde yorumlanmıştı.

4) Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve “Bhangra” 

Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun Hint kültürüne ilgisi kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor. Trudeau, başbakan olarak seçildiği 2015 yılında Montreal kentinde katıldığı bir etkinlikte yerel kıyafetler giymiş ve Hindistan’ın Pencap bölgesine özgü “Bhangra” dansını sergilemişti. 

Başbakan Trudeau, 2018 yılındaki Hindistan ziyaretinde de Bhangra yapmıştı. 

Justin Trudeau

3) Elinde kılıçla: Trump’tan geleneksel Suudi dansı 

2017 yılında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ı ziyaret eden eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Murabba Sarayı’nın önünde eline kılıç alarak Suudi geleneksel dansına eşlik etmişti. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ile dans eden Trump, kılıç dansı için “Çok güzel” ifadesini kullanmıştı.

Donald Trump

2) Partilerin arananı: Boris Johnson

İngiltere’de Muhafazakar Parti liderliğinden istifa eden fakat yeni bir lider seçilene kadar başbakanlık görevine devam eden Boris Johnson da partilerin aranan simâlarından biri. Johnson, bu yılın başında dans ettiği görüntülerde sosyal medyada gündem olmuştu.

Boris Johnson

1) Hep böyle hatırlanacak: Theresa May

Listenin İngiltere’den ikinci ismi ise Boris Johnson’ın selefi Theresa May. Kenya’yı ziyaret eden May, Birleşmiş Milletler’in (BM) Nairobi Kampüsü’nde yerel dans hareketlerini öğrenmeye çalışsa da pek etkileyici bir iş çıkaramamıştı.

Theresa May

İngiltere tarihine ülkenin ikinci kadın başbakanı olarak geçen May, bir yıl sonra düzenlenen Muhafazakar Partisi konferansında da Afrika ziyaretine atıfta bulunmuş ve sahneye İsveçli müzik grubu ABBA’nın “Dancing Queen (Dans Eden Kraliçe)” şarkısıyla çıkmıştı.

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.