Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çiftçiler güneş enerjisi sistemi kurmak için 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi alabilecek

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre çiftçiler, ruhsatlı su kuyularından su çıkarmak için kullanılmak kaydıyla kuracakları güneş enerjisi üretim tesisi yatırımları ya da elektrik faturalarını ödemek için sıfır faizli kredi kullanabilecek. Kredi miktarı en fazla 10 milyon lira olabilecek.

Resmi Gazete’nin dünkü (18 Ağustos) sayısında yayımlanan karara göre çiftçiler, elektrik faturalarını ödemek için 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi kullanabilecek. Ziraat Bankası aracılığıyla kullanılacak bu kredilere başvuracak çiftçilerin ödenmemiş ya da taksitlendirilmiş elektrik borcu olmaması gerekiyor. Bu krediden, sulama birlikleri ile tarımsal üretim yapan gerçek veya tüzel kişiler yararlanabilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.