Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dans görüntüleri gündem olan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin uyuşturucu testi yaptırdı

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, bir partide arkadaşlarıyla dans ederken çekilen görüntülerinin sosyal medyada gündem olmasının ardından uyuşturucu testi yaptırdığını açıkladı. Video sızdıktan sonra muhalefet partilerinin eleştirilerine maruz kalan Marin, “Yaşıtlarım gibi davrandım. Dans ettim ve şarkı söyledim. Bunlar tamamen yasal şeyler” demiş ve uyuşturucu kullandığı yönündeki iddiaları da reddetmişti.

İzleyin: Marin’in gündem olan dansı

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in bir partide dans ettiği sırada çekilen görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Videolarda Marin ve aralarında Finli ünlülerin de bulunduğu bir grup dans ediyor ve şarkı söylüyor.

Marin söz konusu görüntülerin ardından muhalefet partilerinin eleştirilerine maruz kalırken muhalefet lideri Riika Purra ise başbakanın uyuşturucu testi yaptırması gerektiğini söyledi. 36 yaşındaki Marin ise uyuşturucu kullandığı yönündeki iddiaları reddetti. Sadece içki içtiğini belirten Marin, arkadaşlarıyla taşkın bir şekilde eğlendiğini söyledi.

Uyuşturucu testi yaptırdı

Bugün (19 Ağustos) başkent Helsinki’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Marin, test yaptırdığını ve sonuçların haftaya belli olacağını açıkladı. Yasadışı bir şey yapmadığının bir kez daha altını çizen Marin, “Genç yaşlarımda da uyuşturucu madde kullanmadım” dedi.

Sanna Marin

“Yaşıtlarım gibi davrandım”

Söz konusu partide dans ederken videoya çekildiğini ve videodan haberdar olduğunu söyleyen Marin, videonun sosyal medyaya sızmasından ötürü üzgün olduğunu belirtti. “Dans ettim, şarkı söyledim. Bunlar tamamen yasal. Asla uyuşturucu kullanılan bir ortamda bulunmadım” diyerek eleştirilere yanıt veren Marin, ülkenin iç siyasetindeki sorunlar yerine sürekli başbakanın hayatını gözetleyen medyayı da eleştirdi:

“Bir aile yaşamım var, bir de iş yaşamı var ve arkadaşlarımla geçirdiğim boş zamanlarım var. Yaşıtlarım gibi davranıyorum. Ayrıca davranışlarımın değişmesi gerektiğini düşünmüyorum. Şimdiye kadar neysem, o olmaya devam edeceğim.”

Bir video daha

Bugün basına sızan bir diğer videoda ise Marin’in Finli pop yıldızı Olavi Uusivirta ile dans ettiği görülüyor. Bugünkü basın toplantısında bir muhabirin kendisine yönelttiği, “Sizi boynunuzdan öpüyor gibi duruyor, bu uygunsuz değil mi?” sorusuna ise Marin şöyle yanıt verdi:

“Hayır boynumdan öpmedi. Konuşuyorduk ve yanağımdan öptü. Biri beni yanağımdan öptüyse bu uygunsuz bir durum değil. Eşime de söyleyemeyeceğim hiçbir şey yok.”

“Dünyanın en havalı başbakanı”

Daha önce dünyanın en genç hükümet başkanı unvanını elinde bulunduran Marin, sık sık müzik festivallerine gidiyor ve tarzını sergileyen pozlarıyla gündem oluyor. Marin, Alman gazetesi Bild tarafından da “dünyanın en havalı başbakanı” olarak nitelendirilmişti. Marin, geçen yıl da bir koronavirüs pozitif ile temaslı olduğu halde gece kulübüne gittiği ortaya çıkıca özür dilemek zorunda kalmıştı.

Rock ve metal müzik hayranlığı ile bilinen Marin, daha önce Ruisrock Festivali’ne katılmış ve tarzıyla gündem olmuştu.

Son olarak ise geçen günlerde Helsinki’de düzenlenen Flow Müzik Festivali’ne katılan Marin’in, resmi fotoğrafçısı Janita Autio ile birlikte çektirdiği fotoğraf karesi çok konuşulmuştu.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.