Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kültür sanatta bu hafta (20-26 Ağustos): Sizin için seçtiklerimiz

Medyascope olarak bu hafta izleyebileceğiniz film ve oyunları, gezebileceğiniz sergileri ve kültür-sanat dünyasından gelişmeleri derledik. Şimdiden iyi seyirler.

Derleyen: Edanur Tanış & Sara Elif Su Balıkçı

  • Marie Curie’nin hayatını anlatan “Radyoaktif” Zorlu PSM’de 

İki dalda Nobel ödülü alan tek bilim insanı Marie Curie’nin hayatını anlatan “Radioactive/Radyoaktif”, 25 Ağustos saat 21.00’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi (PSM) Vestel Amfi’de. Film, Marie Curie’nin bilim insanı eşi Pierre Curie’yle birlikte radyoaktiviteyi keşfetmelerini ve ilişkilerini anlatıyor. Oscar adayı yönetmen Marjane Satrapi’nin yönettiği filmde Madam Curie’yi Oscar adayı Rosamund Pike canlandırıyor.

Zorlu PSM’de gerçekleşecek olan etkinlik, ücretsiz olacak. Kayıt gereksinimi olmadan alana giriş yapılabilecek.

  • Altın Koza “Orhan Kemal Emek Ödülleri” açıklandı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’ne sayılı günler kaldı. Festival, 12 Eylül Pazartesi akşamı başlayacak. Festivalde verilecek “Orhan Kemal Emek Ödülleri” de açıklandı. Açılış töreninde takdim edilecek olan ödüller, tiyatro oyuncusu Zihni Göktay’a, eski Sinema Emekçileri Sendikası (Sine Sen) Başkanı Suzan Kardeş’e ve 40 yıldır Sine Sen yönetim kurulunda yer alan Zafer Ayden’e verilecek.

  • “Haldun Taner Öykü Ödülü”ne başvurular başladı

Milliyet gazetesinin düzenlediği “Haldun Taner Öykü Ödülü”, 33. senesinde devam ediyor. Adaylar 30 Eylül 2022 tarihine kadar başvuruda bulunabilir.

Seçici Kurul’da Demet Taner, Doğan Hızlan, Metin Celâl, Prof. Dr. Handan İnci, Nursel Duruel ve Mehmet Zaman Saçlıoğlu yer alıyor. Yarışmaya edebiyat dünyasında adı duyulmuş yazarların yanı sıra yeni yazarlar da katılabilir. Yazarlar, 1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasında Türkçe yayımlanmış öykü kitapları ve kendi imzaları ile ödüle aday olabilir. Ödül, 25 bin Türk Lirası (TL).

Başvurmak isteyen yarışmacıların, eserlerini en geç 30 Eylül 2022 Cuma günü saat 17.00’de Milliyet Ödülleri, Milliyet Gazetesi, Demirören Medya Center, 100. Yıl Mah. 2264. Sok. No:1 Bağcılar/İstanbul adresine göndermesi gerekiyor. Ayrıntılı bilgi için, Beyza İlçin (beyza.ilcin@demirorenmedya.com) (0212 337 98 29) ile iletişime geçebilirsiniz 

  • TSPB’nin kısa film yarışmasına başvuru için son bir ay

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” isimli kısa film yarışmasının son başvuru tarihi olan 16 Eylül 2022’ye az bir süre kaldı.

Bu sene düzenlenecek olan yarışma, “Filmler Kısa, Yatırımlar Uzun” ve “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak” fikriyle yola çıktı. Filmleri üç jüri değerlendirecek ve senaryolar seçildikten sonra sıra filmleri çekmeye gelecek. Yarışma sonuçlarının ardından, Ali Bilgin ile birlikte senaryo sahiplerinin katılacağı bir atölye düzenlenecek. Kazanan ise 70 bin TL’lik ödülün sahibi olacak.

Başvurmak isteyen adaylar, http://www.kameraelindegelecegincebinde.com/ adresi üzerinden başvuru yapabilirler. 

  • Kelepçe Kullanma Kılavuzu

Prömiyerini geçen nisan ayında yapan “Kelepçe Kullanma Kılavuzu”, 22 Ağustos Pazartesi günü Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda tiyatro severlerle yeniden buluşacak. 

Hüseyin Avni Danyal ve Başak Daşman’ı oyuncu olarak göreceğimiz oyun, seyirciyi gerçek-illüzyon ikileminde bırakan bir sorguya tanık ediyor.

Biletler için biletix.com ve biletinal.com’u ziyaret edebilirsiniz.

  • Anne” ENKA Sanat’ta

Oscar ödüllü Fransız yönetmen Floran Zeller’in kaleminden, bir annenin eril bir yapı içinde nasıl kaybolduğu gerilimiyle birlikte seyirciye aktaran “Anne”, 23 Ağustos akşamı tiyatro severlerle buluşacak.

Sahnede yer alacak olan isimler Defne Kayalar, Engin Hepileri, Doğa Halis ve Sevda Erginci. Oyuna, ENKA Sanat ev sahipliği yapıyor.

Yönetmenliğini Onur Ünsal’ın üstlendiği oyunun yapımcılığını Tiyatro İN üstleniyor. Saat 21.15’te sahnelenecek eserin biletlerine Biletix satış gişeleri ve internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.