Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meraklı bir fokun maceraları: Kanepede oturdu, boş odaları gezdi ve evin kedisini travmatize etti

Yeni Zelanda’da meraklı bir fok, denizden 150 metre uzaklıktaki bir eve girdi. Evdeki kediyi korkutan fok, çocuklar uyurken evin koridorlarında turladı, kanepede oturdu ve birkaç saatlik gezintinin ardından evdeki hiçbir şeye zarar vermeden denize geri döndü.

Yeni Zelanda’nın Mount Maunganui şehrinde yaşanan Ross ailesi, denize 150 metre uzaklıkta olan evlerinde davetsiz bir misafir ile karşılaştı. Meraklı bir fokun ziyareti sırasında evde olmayan tek kişi ise deniz biyoloğu Phil Ross’tu. Ross, o sırada evde bulunmamasının bir talihsizlik olduğunu belirtti ve şöyle konuştu: “Şaka gibiydi. Bu durum evde deniz biyoloğu bulunmasının işe yarayacağı tek acil durumdu. Parlama şansımı kaçırdım.”

Eşi Jenn’in spor salonuna gitmek için sabah 06:00 gibi uyandığını anlatan Ross, eşinin arabasına binerken bir havlama sesi duyduğunu fakat ciddiye almadığını, bir saat sonra eve döndüğünde ise ufak bir fok ile karşılaştığı anları şöyle anlattı:

“Jenn arabasına binerken bir havlama sesi duymuş, fakat ‘Komşunun köpeğidir’ diye düşünmüş ve ciddiye almamış. Bir saat sonra eve döndüğünde ise bu ufak ve tatlı foku görmüş. Fok da Jenn’den korkmuş ve boş odaya doğru kendisini sürüklemeyi başarmış.”

Daha sonra Jenn, 12 yaşındaki Noah ve 10 yaşındaki Ari adlarındaki iki çocuğunu yeni evcil hayvanlarını görmeleri için uyandırdı.

Kanepede oturdu, kediyi rahatsız etti

Jenn foku evin ön kapısından bahçeye çıkarana kadar, fokun odaları gezdiği ve kanepede oturduğu belirtiliyor. Daha sonra ise Çevreyi Koruma Departmanı’ndan gelen yetkililer, foku yakaladı ve denize geri götürdü.

“Eve kedi kapısından girmiş”

Aile, fokun eve kedi kapısından girdiğini düşünüyor. Ross ailesinin ortaya attığı teoriye göre ailenin kedisi Coco, bahçede foku gördükten sonra eve girdi, fok da onu takip etti.

“Coco travmatize oldu”

Fokun eve girmesi ile komşunun evine kaçan Coco isimli kedi ise travmatize olmuş durumda. Coco’nun eve döndükten sonra evin üst katında oturduğu ve asla aşağı inmediği belirtildi.

Coco

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.