Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gaziantep’te zincirleme kaza: 16 kişi hayatını kaybetti

Gaziantep’te zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada 16 kişi hayatını kaybederken, 21 kişi de yaralandı.

Gaziantep’te yolcu otobüsü; bir ambulans, bir itfaiye aracı ve İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) canlı yayın aracına çarptı. Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre kazada, ikisi muhabir, 16 kişi hayatını kaybetti. 21 kişi ise yaralandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “TAG otoyolu Gaziantep-Nizip arası 20. Km’de otobüs, kurtarma ekibi ve ambulansın karıştığı kazada ilk belirlemelere göre; üç itfaiye personeli, iki sağlık personeli, iki gazeteci olmak üzere toplam 15 vatandaşımız vefat etmiş, 22 vatandaşımız yaralanmıştır. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Daha sonra yaşamını kaybedenlerin sayısının 16’ya yükseldiği açıklandı.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun kontrollü olarak kısmen trafiğe açıldığı belirtildi.

TTB açıklama yaptı: 17 yurttaşımız hayatını kaybetti

Türk Tabipler Birliği’nden (TTB) yapılan açıklamada ise#Gaziantep Nizip’te bir trafik kazasına müdahale alanına yolcu otobüsü çarpması sonucu 3’ü itfaiye, 2’si basın, 4’ü de sağlık emekçisi 17 yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz” denildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuya ilişkin sosyal medya üzerinden bir açıklama paylaştı ve kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu kazaya ilişkin sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Gaziantep’te meydana gelen elim trafik kazasından dolayı büyük üzüntü duydum. Yaşamını yitiren itfaiye ve sağlık personellerimize, basın mensuplarımıza ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya üzerinden açıklama yaptı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.