Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Hazine Bakanlığı: “Rusya, yaptırımları aşmak için Türkiye’yi kullanmaya çalışıyor”

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, Rusya’nın Ukrayna’nın işgali sebebiyle uygulanan Batı yaptırımlarını aşmak için Türkiye’yi kullanmaya çalıştığını ileri sürdü.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş, dün (20 Ağustos) Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo’yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Adeyemo, Elitaş’a Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşa karşı uygulanan yaptırımları aşmak için Türkiye’yi kullanmaya çalıştığını belirtti. Elitaş da Türkiye’nin hem Rusya hem Ukrayna’yla ekonomik ve siyasi ilişkileri olduğunu ancak Ankara’nın yaptırımların herhangi bir şekilde ihlal edilmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Elitaş’ın, Türkiye’nin mevcut sürece ve yaptırımlara ilişkin tutumunun değişmediğini vurguladığı görüşmede, Rusya’ya yönelik yaptırımların yürürlüğe konması konusunda devam eden çalışmalar ele alındı.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya saldırmasının ardından aralarında ABD, Kanada, İngiltere ve İsviçre’nin de olduğu Batılı devletler, Moskova’ya yaptırım uygulamaya başlamış, Türkiye ise yaptırımlara katılmamıştı.

Ankara, Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşta kolaylaştırıcı rol üstlenmişti.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.