Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Begüm Başdaş ile Yollarda (41): LGBTİ+ mülteciler & Türkiye’den yeniden yerleştirme – Sobhan Nofar ile söyleşi

Yollarda’nın bu haftaki bölümünde Begüm Başdaş, LGBTİ+ mülteci hakları savunucusu İranlı mülteci Sobhan Nofar ile Türkiye’den Kanada’ya yeniden yerleştirme süreci hakkında konuştu. Mültecilerin iltica ettikleri ülkeden koruma ve destek alabilecekleri başka bir ülkeye gitmelerine olanak tanıyan “üçüncü ülkeye yeniden yerleştirme” programı ile nisan ayında Kanada’ya giden Nofar başvuru, karar ve yolculuk süreçlerini kendi deneyimleri üzerinden değerlendirdi.

Sobhan Nofar İran’da tercümanlık ve moda tasarım bölümlerini bitirdi. 11 yıldır LGBTİ+ hakları aktivisti. Beş yıl Türkiye’de mülteci olarak kaldı ve mülteci hakları alanında çalıştı. Üç yıl Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu bünyesinde görev aldı. Nisan 2022’de temelli olmak üzere Kanada’ya yerleşti. 

Sobhan Nofar ve Avukat Hayriye Kara ile 2021’de hazırlanan ve bu yayında değinilen “Begüm Başdaş ile Yollarda: Türkiye’de LGBTİ+ Mülteciler – Hayriye Kara & Sobhan Nofar ile söyleşi” programını buradan izleyebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.