Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan “ihanet” çıkışı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün (22 Ağustos) “Baltalimanı Yaşam Vadisi 1. Etap” temel atma töreninde konuştu. Ayamama Deresi’ni gündemine alan İmamoğlu, “Günün sonunda bazen bu yapılan hatalara, inanın altını çizerek söylüyorum ‘ihanet’ diyebiliriz. Bu yapılan ihanet” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “150 günde 150 proje” kapsamında bugün İstanbul-Sarıyer’de Baltalimanı Yaşam Vadisi 1. Etap temel atma törenine katıldı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de yer aldığı törende İmamoğlu, Ayamama Deresi’ni gündeme getirdi. İstanbul’un derelerinin önceki İBB yönetimi tarafından kurutulduğunu belirten İmamoğlu, yapılanı “ihanet” diye niteledi. İmamoğlu, şöyle konuştu: 

“Şu anda İstanbul’un derelerine şehir kuranlar, koca binaları yapanlar, Ayamama Deresi’nin kıyısına devlet eliyle lüks konut yapanlar sorunlar doğurdu. Bunların büyük kısmı ne yazık ki son 20-30 yılın eseri. Çok eskiye gitmeden bu dönem içinde bunun yapıldığını görebiliriz. Günün sonunda bazen bu yapılan hatalara, inanın altını çizerek söylüyorum, ‘ihanet’ diyebiliriz buna. Bu yapılan ihanet. Kimi zaman can almış, kimi zaman insanları zor durumda bırakmış. Buralarda bir yandan yağmur sularını toplayıp sağlıklı bir biçimde bu dereler üzerinden denize ya da boğaza ulaşmasını sağlıyoruz. Ayrıca bu tür derelerin etrafının yapılaşmaya açılmasını da engellemiş oluyoruz.”

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay da proje hakkında bilgi paylaşırken, Baltalimanı Yaşam Vadisi 1. Etabı’nın yıl sonunda hizmete gireceğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.