Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sihirbaz geri döndü: Ibrahima Yattara Muğla Ortaköyspor’a imza attı

Belçika ekiplerinden La Louviere Centre takımında 2013-2014 sezonunda forma giydikten sonra futbolu bırakan Trabzonspor’un efsanelerinden 42 yaşındaki Ibrahima Yattara geçen sezon, yedi yıllık aradan sonra Denizli Süper Amatör küme takımlarından Yeşil Çivril Belediyespor ile futbola geri dönmüştü. Gineli yıldız futbolcu önümüzdeki sezonda da Amatör Küme takımlarından Muğla Ortaköyspor’da forma giyecek.

Futbola ülkesi Gine’de adım atan Ibrahima Yattara, genç yaşında Belçika’ya transfer olarak Avrupa futboluna adımını attı. 2001 yılında transfer olduğu Royal Antwerp takımı ile başarılı bir performans sergileyen Gineli, burada geçirdiği iki sezonun ardından 2003 yılında dönemin Trabzonspor yöneticisi Ekrem İmamoğlu’nun büyük çabaları sonrasında bordo-mavili ekibe transfer olmuştu.

Daha sonraki süreçte de ikilinin dostluğu devam ederken, Yattara 2016 yılında dönemin Beylikdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu’nu makamında ziyaret etmişti.

Trabzonspor ile geçirdiği sekiz sezonda taraftarların büyük beğenisini kazanan Ibrahima Yattara, 2010-2011 sezonunun sonunda sözleşmesi sona ermiş ve ülkemizden ayrılmıştı. Ardından Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Shabab ile sözleşme imzalayan oyuncu, burada geçirdiği tek sezonun ardından 2012-2013 sezonunda Süper Lig ekiplerinden Mersin İdman Yurdu ile ligimize tekrardan geri dönmüştü. İlerleyen yaşı ve sakatlık sebepleri ile Mersin ekibinde çok fazla forma giyme şansı bulamayan Gineli yıldız, yalnızca dört maçta forma oynayabilmişti.

2013 yılında Türkiye’den ikinci kez ayrılarak Avrupa’da futbola başladığı yer olan Belçika’ya, Türk asıllı başkan Hüseyin Kazancı’nın başında olduğu La Louviere ile geri döndü. Burada geçirdiği iki sezonun ardından aktif futbol kariyerini noktalayan Ibrahima Yattara, 2021 yılında yedi yıl aradan sonra Denizli Süper Amatör Küme ekiplerinden Yeşil Çivril Belediyespor ile 41 yaşında futbola geri dönmüştü. Ligi üçüncü sırada tamamlayan Denizli ekibi klasman yükselmeyi başaramamıştı.

Yeni sezonda da ülkemizde futbol hayatına devam edecek olan Gineli, geçtiğimiz sezonu Muğla 1. Amatör Küme’de şampiyon olarak Muğla Süper Amatör Ligi’ne yükselen Muğla Ortaköyspor ile geçirecek. Sözleşmesi bir yıl olan Yattara, taraftarları şimdiden heyecanlandırmış durumda.

Yattara Muğla’da yönetici ve taraftarlar tarafından coşkulu şekilde davul ve zurna eşliğinde karşılandı:

2010 yılında Trabzonspor forması giyerken Türk vatandaşlığını da alan tecrübeli futbolcu, takım arkadaşı Hasan Üçüncü’yü çok sevmesinden ötürü onun soyadını alarak İbrahim Üçüncü adını almıştı. 

Trabzonspor döneminde etkili performansı ile zaman zaman avrupanın dev kulüpleri ile de anılan Yattara, inanması güç ve komik haberlere de özne olmuştu.

İtalya’nın dev ekiplerinden Roma’dan teklif aldığı iddia edilen Yattara karşılığı, Trabzonspor yönetiminin Roma efsanesi Francesco Totti + 5 milyon euro istediğini iddia eden o haber:

Ayrıca Yattara bir Fenerbahçe karşılaşmasının ardından Roberto Carlos ile karşı karşıya geldiği kanatta dünyaca ünlü yıldıza zor anlar yaşatmıştı. Gineli yıldız bir röportajında Carlos’un o maçtan sonra Real Madrid kulübünü arayarak Yattara’yı önerdiği ve Real Madrid’in onu kiralık olarak takıma katmak istediğini açıklamıştı.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler