Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Somali’de Eş Şebab otel bastı: 30 saat süren baskında 21 kişi hayatını kaybetti

El Kaide ile bağlantılı Eş Şebab örgütü, Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir otele baskın düzenledi. 30 saat süren baskında aralarında sivillerin de bulunduğu 21 kişi hayatını kaybetti, 117 kişi yaralandı.

El Kaide ile bağlantılı Eş Şebab militanları geçen cuma (19 Ağustos) günü Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan Hayat Hotel’e bir baskın düzenlemişti. Etrafa rastgele ateş açan militanlar, otel müşterilerini rehin almıştı. Yetkililer dün (21 Ağustos) yaptıkları açıklamada 30 saat süren baskının sona erdiğini duyurdu ve otelde rehin olarak tutulan 106 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

21 ölü, 117 yaralı

Somali Sağlık Bakanı Ali Haji, ulusal yayın kuruluşu SNTV’ye verdiği demeçte, baskın sonucu en az 21 kişinin hayatını kaybettiğini ve 117 kişinin de yaralandığını doğruladıklarını söyledi. Reuters’a konuşan bir polis yetkilisi, baskını sona erdirmek için düzenlenen operasyon sırasında üç militanın öldürüldüğünü açıkladı.

Militanlar otele bomba yüklü araçlar ile girdi

Reuters’a konuşan bir diğer güvenlik yetkilisi ise militanların otele bomba yüklü araçlar ile girdiğini belirtti. Yetkili, militanların, hem otelden kaçmaya çalışan sivilleri hedef aldığını hem de 10 güvenlik görevlisini öldürdüğünü söyledi.

Söz konusu otel, milletvekilleri ve hükümet çalışanlarının buluşmalarında sıklıkla kullandığı bir otel olarak biliniyor. Baskının ardından çekilen fotoğraflarda da otelin büyük bir kısmının hasar gördüğü görülüyor.

El Kaide ile bağlantılı Eş Şebab, Somali’de 10 yılı aşkın bir süredir federal hükümete karşı saldırılar düzenliyor. Orta ve güney Somali’nin büyük bir çoğunluğunu kontrol altında tutan örgüt, son haftalarda saldırılarını da artırmış durumda. Başkentteki bu saldırı ise ülkenin yeni cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un mayıs ayında göreve başlamasından bu yana düzenlenen ilk saldırı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.