Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rohan Nadkarni, Sports Illustrated’a yazdı: “LeBron James ve Los Angeles Lakers’ı bundan sonra ne bekliyor?”

LeBron James, Los Angeles Lakers ile olan kontratını iki yıl daha uzattı. Bunu Russell Westbrook takası takip edecek mi? LeBron, NBA draftlarına yakında girecek olan oğlu Bronny ile aynı takımda yer alabilecek mi? Sports Illustrated yazarı Rohan Nadkarni’nin “What’s Next for LeBron and the Lakers?/LeBron James ve Los Angeles Lakers’ı bundan sonra ne bekliyor?” başlıklı yazısını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için çevirdik.

LeBron James ve Los Angeles Lakers’ı bundan sonra ne bekliyor?

LeBron James’in Los Angeles Lakers ile iki yıl için 97.1 milyon dolarlık kontrat uzatmayı kabul ettiği bildirildi. Bu anlaşma ile “Kral” lakaplı oyuncu, NBA tarihinin en çok kazanan basketbolcusu olacak ve son sezonu opsiyonlu olmak üzere 2025 yılına kadar Los Angeles Lakers’ta kalabilecek. LeBron’un geçmişte serbest oyuncu olmanın gücünü kullandığını hatırlamak gerek ve sözleşmesine bir sezon kala uzatması basketbolseverler adına sürpriz oldu. Kontrat uzatmasının ardından ortaya çıkan üç düşünceye bakalım.

Olası bir Russell Westbrook takası bu anlaşmayı takip etmeli mi?

Lebron James’in güncel durumda neden Lakers’ta kalmayı tercih ettiği belirsiz. Russell Westbrook, eflatun-sarılıların çekirdek kadrosuna, özellikle de Anthony Davis ve LeBron’un oyun tarzına uyuşmuyor. AD sakatlıklarla geçen sezonun ardından ne derece performans verebileceği şüpheli. Ayrıca kadronun geri kalanı da Lakers seviyesinde verimli olabileceğini henüz kanıtlamış değil. Bu sebeple James’in Lakers yönetimine güvenmesi, yönetim kadrosunun bir şampiyonluk kadrosu kurmak adına çalışacağının bir garantisi olarak görülebilir. 

James ve menajer Rich Paul takımlara ve biten kontratlarda etkin bir yol izledi. Bu Lakers ile ikinci kez kontrat uzatan Kral için yeni bir yol gibi görünüyor. Açıkçası LeBron’un şampiyonluk iddialısı olabilmek adına takıma inancı var. Eğer Lakers’ın şampiyonluk için oynama hedefi varsa, Westbrook’tan kurtulmanın bir yolunu bulması gerekecek. Basitçe söylersek Brodie’nin varlığı mevcut oyuncu grubuyla kazanmanın önünde bir engel teşkil ediyor. Lakers ve LeBron anlaşmalarında kalan yılları en üst seviyede rekabetçi olarak geçirmek istiyorsa, kadroyu mutlaka geliştirmeli ve Westbrook en kısa sürede çözülmesi gereken konu. 

LeBron kendi sonunun yaklaştığını hissediyor mu?

Bu noktada bir diğer önemli faktör de LeBron’un kariyerinin sonundaki kendi hesapları olabilir. İmzalamış olduğu bu yeni kontrat ona bir konfor alanı sağlayabilir ve oyunu gerilediğinde de iyi bir kontrata sahip olmaya devam edecek. James’in dünyadaki en iyi basketbolculardan biri lakin Los Angeles kariyerinde geçmişinde olmadığı kadar istikrarsız gözüktü. Zorlu geçen sezon sonrası 2020 şampiyonluğunu elde etmesine rağmen, Lakers’ta geçirdiği diğer üç sezonunda birçok sakatlık geçirdi ve ikisinde playoff dışında kalırken, diğerinde de ilk turdan elendi. 

LeBron’un yer aldığı takımlar uzunca bir süredir en güvenilir şampiyonluk adaylarından biri olarak yer etti. Ancak rekabetin arttığı konferansta onun da yaşlılığı ve performans düşüşü rekabeti denk seviyeye çekti. LeBron’un pazardaki değerinin önümüzdeki sezonlarda düşmesi durumunda, bu kontrat uzatması maksimum para kazanmasını sağlayacak. 

LeBron’un oğlu Bronny ile birlikte oynama isteği geçerliliğini koruyor

LeBron James, hiçbir zaman kariyerinin sonunda oğlu Bronny James ile birlikte oynama isteğini gizlemedi. Kral’ın imza attığı bu yeni kontrat oğlu ile birlikte oynama arzusunu canlı tutuyor. Bronny lisedeki son sezonuna giriyor ve 2024 NBA draftlarına girebilecek. 

LeBron ise kontratında 2024 yılında elinde bulundurduğu oyuncu opsiyonu ile birlikte, kendine esnek bir alan bıraktı. Bronny’yi draft eden takımla sözleşme imzalamak adına Lakers’tan ayrılabilir. Lakers Bronny’yi seçerse de onunla en azından bir yıl oynayabilmek adına takımı ile kontratını uzatabilir. Eğer Bronny draftlara girmeyerek kolejde bir sezon daha kalmayı tercih ederse, LeBron Los Angeles’ta başka bir yıldızı daha kadroya katabilmek için kontratında değişikliğe gidebilir. Bu kontrat uzatma, Kral için esneklik sağlıyor.

Kaynak: Sports Illustrated

Yazan: Rohan Nadkarni

Çeviren: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler