Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (122): Spor Toto Süper Lig 2022/2023 sezonu üçüncü haftasının “en”leri – Nuri Şahin’in Abdullah Avcı’ya üstünlüğü, Valentin Rosier’in yükselişi ve niceleri

Spor Toto Süper Lig’de 2022/2023 sezonunun ikinci haftası geride kaldı. Haftaya son şampiyon Trabzonspor’un Antalya deplasmanında aldığı 5 gollü mağlubiyet damgasını vururken, Fenerbahçe ve Beşiktaş rakiplerini net skorlarla geçti. Galatasaray ise son dakikada güldü. 

Haftanın sonuçları ve puan durumu:

1) Haftanın en keyifli karşılaşması: Fraport TAV Antalyaspor 5-2 Trabzonspor

Corendon Airlines Park’ta oynanan karşılaşmada ev sahibi Fraport TAV Antalyaspor, Trabzonspor karşısında 14. dakikada Fernando ve 40. dakikada Haji Wright’ın attığı gollerle 2-0 öne geçti. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı 43. dakikada sakatlık geçiren Anastasios Bakasetas’ı ve taktiksel değişiklik olarak da Doğucan Haspolat’ı oyundan aldı. Yerlerine  Abdülkadir Ömür ve Enis Bardhi’yi sahaya süren deneyimli antrenör, yaptığı bu değişiklerin dakikası sebebiyle de tepki aldı. Ancak 45+5. dakikada Abdülkadir Ömür’ün nefis pası sonrası kaleciyle karşı karşıya kalan Djaniny’nin şutunda, Boffin’den dönen topu alan Cornelius’un dokunuşu ile topu önünde bulan Enis Bardhi, Süper Lig’de attığı ilk şutta golü buldu ve skoru 2-1’e getirdi.

Mücadelenin ilk yarısı bu skorla biterken Trabzonspor attığı golle devreye moralli girdi. Devre arası yaptığı Vitor Hugo-Marc Bartra değişikliği ile birlikte savunmasını daha önde kurarak baskısını artıran Trabzonspor, 73. dakikada Enis Bardhi’nin ceza sahası dışından attığı harika golle birlikte skoru 2-2’de eşitledi. Golden hemen sonra Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin, Fredy’yi oyundan alarak genç futbolcu Gökdeniz Bayrakdar’ı sahaya sürdü. Oyuna girdikten iki dakika sonra Trezeguet’nin hatalı geri pasında topla buluşan Haji Wright’ın, ceza sahası içerisinde yapmış olduğu vuruşta seken topu önünde bulan Gökdeniz, 81. dakikada topu filelere yolladı ve takımı tekrardan öne geçirdi. Bu dakikadan sonra artık riskleri iyice alan bordo-mavililer, Fraport TAV Antalyaspor’un duraklama dakikalarındaki kontra ataklarına engel olamadı. Kırmızı-beyazlılar, Haji Wright ve Gökdeniz Bayrakdar ile birer gol daha bularak karşılaşmadan 5-2 galip ayrıldı. Gerek iki takımın sürekli hamle yaparak girdikleri taktiksel mücadele,  gerekse de bol gollü ve seyir zevki yüksek oyun, müsabakayı haftanın en keyifli karşılaşması haline getirdi. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz

2) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Gökdeniz Bayrakdar (Fraport TAV Antalyaspor)

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan üçüncü haftada öne çıkan genç futbolcu kuşkusuz, 79. dakikada skor 2-2 iken oyuna dahil olduğu karşılaşmada, 2 gol birden kaydederek takımına üç puanı getiren Gökdeniz Bayrakdar oldu. 20 yaşındaki forvet, Trabzonspor’un tam ivmeyi yakaladığı ve skoru 2-0’dan 2-2’ye getirdiği noktada oyuna girdi. 81 ve 90+6. dakikalarda attığı gollerle Fraport TAV Antalyaspor’a  galibiyeti getiren isim olarak “haftanın en iyi genç oyuncusu” seçilmeyi başardı.  

Gökdeniz Bayrakdar’ın performansı:

3) Haftanın en iyi teknik direktör hamleleri: Okan Buruk – Bafetimbi Gomis, Abdullah Avcı – Enis Bardhi, Nuri Şahin – Gökdeniz Bayrakdar değişiklikleri

Üçüncü haftanın en önemli teknik direktör hamleleri Okan Buruk-Gomis, Abdullah Avcı-Bardhi, Nuri Şahin-Gökdeniz hamleleri oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Hangikredi Ümraniyespor deplasmanında bir türlü skoru bulamayan takımında son çare olarak 78. dakikada Bafetimbi Gomis’i oyuna aldı. 37 yaşındaki tecrübeli forvet de girdikten yalnızca sekiz dakika sonra takımının galibiyet golünü atan isim olurken, teknik direktörünün hamlesinin de ne kadar doğru olduğunu gösterdi.

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan üçüncü haftanın diğer en iyi teknik direktör hamleleri ise Fraport TAV Antalyaspor – Trabzonspor karşılaşmasında iki teknik adamın birbirine karşı oynadığı bir satranç müsabakasını andıran hamleleri oldu. İlk hamleyi yapan Abdullah Avcı, takımı 2-0 geride iken oyuna 43. dakikada Enis Bardhi’yı dahil etti. Trabzonspor’un yeni transferi 27 yaşındaki Makedon orta saha Enis Bardhi, Spor Toto Süper Lig kariyerinde attığı ilk iki şutta da golü buldu. Takımının 2-2’lik eşitliği yakalamasını sağladı. Ancak skor 2-2’ye geldikten sonra bu defa hamlesini yapan isim Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin oldu. 79. dakikada oyuna dahil ettiği Gökdeniz Bayrakdar üst üste attığı iki gol ile takımını tekrardan öne geçirdi ve galibiyette önemli rol oynadı.

4) Haftanın sürprizi geçen sezon ligin gol kralını ve ikinci yarının en etkili forvetini çıkaran Kasımpaşa’nın üç hafta sonunda henüz gol bulamamış olması

Geçen sezonun ikinci yarısında yaptığı etkili transferler ve Sami Uğurlu hocanın takımın başına gelişiyle yükselen ve oynadığı oyunla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Kasımpaşa, bu sezon henüz gol bulamadı. Kasımpaşa, üç maçta yediği 11 golle birlikte 0 puanla son sırada yer alıyor. 

2021/2022 sezonunda Spor Toto Süper Lig’in gol kralını (Umut Bozok), ligin ikinci yarısında da en çok gol katkısı veren oyuncularından birini (Jackson Muleka) çıkaran İstanbul temsilcisi, bu iki oyuncunun ayrılığının ardından henüz gol sevinci yaşayamadı. Sezonun ilk haftasında Başakşehir deplasmanından 4-0 mağlup ayrılan mavi-beyazlılar, geçen hafta da evinde Fenerbahçe’ye 6-0 mağlup olmuştu. Bu hafta Bitexen Giresunspor deplasmanına çıkan lacivert-beyazlılar sahadan 1-0 mağlup ayrılarak ligin dibine demir attı.

5) Haftanın Kare Ası: Enner Valencia, Enis Bardhi, Haji Wright, Valentin Rosier

Sezonun ilk iki haftasında Hangikredi Ümraniyespor ve Kasımpaşa karşılaşmalarını ikişer golle geçen 32 yaşındaki Ekvadorlu forvet Enner Valencia, üçüncü haftada da Adana Demirspor’a aynı tarifeyi uygulayarak iki gol kaydetti. Üç haftada attığı 6 golle gol krallığının da zirvesinde yer alan isim bu hafta da haftanın Kare Ası’nda olmayı hak etti. 

Trabzonspor’un yeni transferi Enis Bardhi, Spor Toto Süper Lig’de çıktığı ilk karşılaşmada 43. dakikada oyuna dahil olduktan sonra çektiği ilk iki şutta da gol bularak kusursuz bir performansa imza attı. Her ne kadar takımı Trabzonspor, Fraport TAV Antalyaspor karşısında kazanmayı başaramasa da Enis Bardhi golleri ile izleyenleri mest etti. 

Spor Toto Süper Lig’de üçüncü haftaya damga vuran bir diğer isim de Fraport TAV Antalyaspor’un 24 yaşındaki Birleşik Amerikalı forveti Haji Wright oldu. Trabzonspor savunmasına 90 dakika boyunca oldukça zorlu anlar yaşatan Wright, iki de gol kaydederek takımının 5-2’lik galibiyetinde önemli rol oynadı. 

Haftanın Kare Ası’nda yer alan son isim ise Beşiktaş’ın 26 yaşındaki sağbeki Valentin Rosier oldu. VAVACARS Fatih Karagümrük karşısında takımının açılış golünde Wout Weghorst’a asist yapan, kapanış golünü de kendisi kaydeden Rosier, takımının rahat bir galibiyet almasında önemli rol oynadı. 

Spor Toto Süper Lig 2022/2023 sezonunun üçüncü haftasında toplu sonuçlar:

Üçüncü hafta sonunda ortaya çıkan puan durumu: 

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.