Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarihi dövüşe hazır olun: “Çingene Kral” Tyson Fury ile “Kurt” Oleksandr Usyk ağır sıklet unvan maçında karşılaşacak

Geçtiğimiz günlerde Anthony Joshua’yı bir kez daha yenerek dört ayrı kemerde de unvanını koruyan Oleksandr Usyk, Büyük Britanyalı boksör Tyson Fury’e meydan okumuştu. “Çingene Kral” lakaplı Fury’nin organizatörü Frank Warren, söz konusu ikilinin ağır sıklet unvan maçında karşı karşıya geleceğini açıkladı.

Tyson Fury ile Oleksandr Usyk rekabetinin perde arkası

Ukraynalı boksör Oleksandr Usyk, geçtiğimiz günlerde Büyük Britanya’nın gözden düşen ismi Anthony Joshua ile ağır sıklet boks unvan mücadelesinde karşı karşıya gelmişti. 12 raunt sonucu nakavt çıkmayınca unvan maçının kazananını hakem kararları belirlemişti. Hakemlerden ikisi Usyk lehine puan verirken (115-113, 116-112), bir hakem ise oyunu Joshua’dan (115-113) yana kullanmıştı. 35 yaşındaki Usyk, böylelikle Joshua’yı üst üste iki kez mağlup ederek, dört farklı ağır sıklet şampiyonluk kemerini (WBA, WBO, IBF, IBO) korumayı başarmıştı.

Karşılaşmanın önemli anları:

Anthony Joshua’yı mağlup ederek gövde gösterisine imza atan Oleksandr Usyk, Dünya Boks Konseyi’nin (WBC) ağır sıklet kemerinin sahibi olan ve geçtiğimiz aylarda emekli olduğunu açıklayan Tyson Fury’ye meydan okumuştu. Boks dünyasındaki tüm kemerlere sahip olmak istediğinin altını çizen Usyk, “Fury’nin emekli olmadığını biliyorum. Benimle dövüşmek istediğine eminim. Eğer Fury gelip benimle dövüşmezse ben de kimseyle dövüşmeyeceğim” demişti. Boks tarihinin en ikonik isimlerinden Tyson Fury ise evinden takip ettiği karşılaşma sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapmış ve “İzlediğim en berbat ağır sıklet kemer maçlarından biriydi. Bu ikisini de aynı gecede yenerim. Çek defterlerinizi hazırlayın, Çingene Kral sonsuza kadar burada” demişti.

Tyson Fury ile Olexander Usyk ağır siklet unvan maçında karşılaşacak

Tyson Fury’nin organizatörü Frank Warren, Olexander Usyk’in meydan okumasına olumlu yanıt verdi. Fury’nin Ukraynalı boksör ile kemer birleştirme maçına çıkacağını belirten Warren, Büyük Britanyalı boksörün Usyk ile dövüşmeye ikna olduğunu açıkladı. BBC Radio 5’e konuşan Frank Warren, “Her iki savaşçı da yenilmez. Tüm boks dünyası bu dövüşe hayran kalacak” dedi.  

Fury ile Usyk’in karşılaşacağı ağır sıklet unvan maçının tarihi önümüzdeki günlerde netleşecek. 

Tyson Fury, 23 Nisan’ı 24 Nisan’a bağlayan gece Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Dillian Whyte’ı nakavt ederek Dünya Boks Konseyi (WBC) ağır sıklet kemeri unvanını korumuştu.

Oleksandr Usyk’in Anthony Joshua’yı yenerek unvanını koruduğuna dair haberimiz:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.