Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan halka çağrı: “Tefecilere ödeme yapmayın”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından bir video yayınlayarak faiz oranları hakkında açıklamalarda bulundu. Vatandaşların bankalara olan borçlarının faizler arttıkça varlık şirketlerine verildiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu şirketleri tefeci olarak niteledi ve vatandaşlara şöyle seslendi: “Sakın ödemeyin, seçimden sonra onlarla ben konuşacağım.” Sadece iktidara ve “beşli çeteye” karşı olmadığını belirten CHP lideri, “Bunu sadece AKP yapıyor zannetmeyin. Bu kirli odaklar hem anket şirketleri hem trol ağlarıyla medya üzerinden sürece dahil olmak istiyorlar. Benim derdim halkı fakirleştiren herkesle” diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından bir video daha yayınladı. Faiz oranları hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, hem vatandaşlara çağrıda bulundu hem de iktidara yardım eden sermaye odaklarına seslendi. Kılıçdaroğlu yayınladığı videoda şunları söyledi:

“Dünya, faizleri yukarı çekiyor, Merkez Bankası faizi indiriyor. Faiz artıran ülkeler yatırımcıları ve dolayısıyla dövizi kendi ülkelerine çağırıyor. Faiz düşürenler ise yatırımcıya ve dövize ‘gelme’ demiş oluyor. Dışarıdan gelmesi zaruri olan dövize ulaşmamızı Merkez Bankası zorlaştırıyor, dövizi kıt hale getiriyor. TL’nin değeri düşerken dövizin fiyatı artıyor. Sonra Merkez Bankası ilan ettiği bu düşük faiz oranıyla bankalara kredi veriyor.”

“Bu sisteme su taşıyan kimseyle masaya oturmam”

“Piyasada yatırımcı kıtlığı oluştuğu için para diğer ülkelere yönelmiş oluyor. Bankalar için yüzde 400 kâr artışı, sizler için sefalet. Erdoğan ekonomik olarak en savunmasız kitlenin, hayatta kalmak için kredi almak zorunda olan kitlenin son parasını da alıyor ve varsıllara veriyor. Faizler arttıkça bankalar borçlarınızı varlık şirketlerine satıyor. Bu şirketler tefecidir. Kârı yüzde 400 artmış bankalar en garibanın borcunu tefeciye satıyor. Bu tefeci şirketler fakir fukarayı tehdit edecektir. Fakirin borcunu tefeciye satanlarla bir hesabımız olmayacak mı? Kılıçdaroğlu sadece beşli çeteyle masaya oturmam demiyor. Bu sisteme su taşıyan kimseyle masaya oturmam diyor.”

“Hiçbirinizin gözünün yaşına bakmayacağım”

“Bazı sermayedarlar da geleceği planlamak ve bu kirli düzeni sürdürmek istiyorlar. Dertleri ülkenin geleceği değil, bu kirli düzeni devam ettirmek. İktidar değişse de sistemin devamlılığını sağlamak. Kirli oyunlar, finanse edilen troller. Bunu sadece AKP yapıyor zannetmeyin. Bu kirli odaklar hem anket şirketleri hem trol ağlarıyla medya üzerinden sürece dahil olmak istiyorlar. Benim derdim halkı fakirleştiren herkesle. Bizim tefecimiz onların tefecisi ayrımı yok. Benim için hepsi millet düşmanı. İşler beşli çete, ister finans devleri, ister varlık mafyacıkları, ister zengin dernekleri. Bay Kemal için hepiniz aynısınız. Halkın ekmeğine dokunduysanız sizlerle oturmam, pazarlık yapmam. Sizin desteğinizi alacağıma siyaseti bırakır giderim. Halktan çalınanları telafi etmem için önce sizin soyduklarınızı tahsil etmem lazım. Hiçbirinizin gözünün yaşına bakmayacağım. Buradan hepsine sesleniyorum: Hem nalına hem mıhına. Hadi oradan.”

“Sakın ödemeyin, seçimden sonra onlarla ben konuşacağım”

“Varlık şirketlerine döneyim. Sevgili halkım, borçlarınız nedeniyle avukatlar tarafından aranacaksınız. Size, ailenize zarflar gönderecekler. Tehdit edecekler. Bunlar tefecidir, mafyadır. Bunlar aşınıza ve ekmeğinize göz koyanlardır. Sakın ödemeyin. Seçimden sonra onlarla ben konuşacağım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.