Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aile hekimlerine taban ek ödemesi ve teşvik ödemesi yapılacak, karar Resmi Gazete’de yayınlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Gece yarısı gözümüz aydın diyebiliriztweetinin ardından Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre, aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanları taban ek ödemesi ve teşvik ödemesi alacak. 

Resmi Gazete’de bugün (25 Ağustos) yayımlanan “Aile hekimliği sözleşme ve ödeme yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik” ile aile hekimlerine “motivasyonlarının sürdürülmesi amacıyla” destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. 

Yönetmeliğe göre, disiplin yönetmeliğinin içerdiği konularda herhangi bir ihtar puanı almamış olan sözleşmeli aile hekimlerine, tavan ücretin yüzde 42’si oranından teşvik ödemesi yapılacak. 1-10 arası ihtar puanı alanlara bir ay, 11-20 arası ihtar puanı alanlara iki ay, 21 ve üzeri ihtar puanı alanlara ise üç ay süreyle teşvik ödemesi yapılmayacak. Aile Hekimliği birimince yapılan günlük muayene sayısına göre belirlenen teşvik ödemeleri, bu sayı 41-50 arasında olursa tavan ücretin yüzde 10’u, 51-60 arasında olursa tavan ücretin yüzde 21’i, 61-75 arasında olursa tavan ücretin yüzde 31’i, 76’nın üzerinde olursa tavan ücretin yüzde 42’si oranında yapılacak.

Herhangi bir ihtar puanı almamış olan ASM çalışanları ise tavan ücretin yüzde 3’ü oranında teşvik ödemesi alacak. Aile hekimliği biriminin yaptığı günlük muayene sayısının 40-60 arasında olması halinde tavan ücretin yüzde 1,5’i, muayene sayısının 61 ve üzeri olması halinde tavan ücretin yüzde 3’ü oranında teşvik ödemesi yapılacak.

Bakan Koca’dan “Hayırlı olsun” mesajı

Yönetmeliğin yayımlanmasının ardından ek ödemeleri ile ilgili Bakan Koca, “Hayırlı olsun” tweeti paylaştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.