Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beşiktaş Dele Alli ile anlaştı: İngiliz yıldızın en unutulmaz üç golü

Beşiktaş son olarak Everton forması giyen 26 yaşındaki Nijerya asıllı İngiliz ofansif orta saha Dele Alli ile anlaşmaya vardı. İngiliz futbolcu Beşiktaş’a kiralık olarak katılacak.

İlk çıkış yaptığı Tottenham Hotspur formasıyla İngiliz futbolunun yeni yıldızı olarak gösterilen ofansif orta saha oyuncusu Dele Alli, kiralık olarak Beşiktaş ile anlaştı. 37 kez İngiliz Milli Takımı’nın formasını giyen 26 yaşındaki futbolcu, bu karşılaşmalarda üç de gol sevinci yaşamıştı. 

MK Dons altyapısından yetişen Alli, henüz 18 yaşında iken 6.63 milyon euro karşılığında Tottenham Hotspur’a transfer olmuştu. Kuzey Londra ekibiyle gösterdiği performansla dünyanın en iyi genç orta sahaları arasında gösterilen yıldız oyuncu, 2018 yılında piyasa değeri olarak 100 milyon euro bedele kadar çıkmıştı. Daha sonra çalkantılı özel hayatı nedeniyle performansında düşüş gösteren Alli, Tottenham Hotspur kadrosundaki yerini kaybederek daha az forma giymeye başladı.

2022’nin Ocak ayında Everton’a bedelsiz transfer olan İngiliz futbolcu, Everton formasıyla da yalnızca 13 maçta 363 dakika süre alabildi. Dele Alli, Tottenham Hotspur formasıyla çıktığı 269 maçta 67 gol ve 61 asist kaydetti. 

Henüz 26 yaşında olmasına karşın kariyerinde birçok iniş çıkış bulunan Dele Alli bu sezon, Beşiktaş formasıyla ülkemizde mücadele edecek.

Beşiktaş’ın resmi sitesinde Dele Alli ile olan anlaşmanın koşulları şöyle paylaşıldı:

“Profesyonel futbolcu Bamidele Jermaine Alli’nin geçici transferi konusunda kulübü ve kendisi ile 25.08.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2022-2023 sezonunun sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır. Everton FC Kulübü’ne kiralama bedeli ödenmeyecektir. Sezon sonuna kadar kullanılmak koşulu ile oyuncunun satın alma opsiyonu Şirket’imizde bulunmaktadır. Oyuncuya 2022-2023 sezonu için net 2.200.000 Avro garanti ücrete ek olarak aldığı süre ve müsabaka türüne göre maç başına azami net 10.000 Avro maç başı ücreti ödenecektir.”

https://twitter.com/Besiktas/status/1562836403276644352?s=20&t=RJahP3MGL8GH3CvHMa4ELQ

3) Dele Alli (Crystal Palace – Ocak 2016)

Rakip ceza yayının hemen önünde sırtı dönük bir şekilde topla buluşan Dele Alli, rakibini çok şık şekilde ekarte ediyor ve ardından harika bir vuruşla takımını 2-1 öne geçiren golü kaydediyor. 

2) Dele Alli (Watford – Nisan 2017)

Ceza sahasının hemen dışarısında sol çaprazda topu alan Dele Alli, kusursuz bir plase ile Watford kalecisini mağlup ederek  topu uzak köşeden ağlara gönderiyor.

1) Dele Alli (Manchester United – Aralık 2019)

Sol kanattan gelişen Tottenham Hotspur atağında yapılan ortayı Manchester United savunması karşılıyor. Yükselen topu şık şekilde önüne alan Dele Alli temiz bitiriyor ve Manchester United karşısında skoru 1-1’e getiriyor. 

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.