Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin gözyaşlarını tutamadı: “Ben de bir insanım, kara bulutların ortasında eğlenmek istiyorum”

Bir ev partisinde arkadaşlarıyla dans ettiği ve şarkı söylediği görüntülerin sosyal medyaya sızmasının ardından dünyanın en çok konuştuğu isim haline gelen Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, bir kez daha özür diledi. Konuşmasında gözyaşlarını tutamayan Marin, “Ben de bir insanım. Karanlık bulutların ortasında eğlenmek istiyorum. Politikacıların da eğlenmeye ihtiyacı var” dedi.

İzleyin: Marin’in gündem olan dansı

Son günlerde dans görüntülerin sosyal medyaya sızdırılmasının ardından kimilerinin destek verdiği, kimilerinin eleştirdiği Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, partisi Sosyal Demokrat Parti’nin (SDP) Lahti kentinde düzenlediği etkinlikte konuştu. Konuşurken gözyaşlarını tutamayan Marin, geçtiğimiz haftanın kendisi için oldukça zor olduğunu söyledi ve şöyle konuştu: “Ben de insanım. Ben de hayatımdaki kara bulutların arasında mutluluk, neşe ve eğlenceyi özlüyorum.”

“Yapılmamış tek bir iş bırakmadım”

36 yaşındaki başbakan, kendisine yöneltilen eleştirileri bir kez daha reddetti ve şimdiye kadar tek bir iş gününü bile kaçırmadığının altını şu cümleler ile çizdi:

“Partiler, eğlenceler.. Bunların hepsi tamamen özel hayat. İnsanların boş zamanlarımızda ne yaptığımızda değil, iş hayatımızda ne yaptığına bakacağına inanmak istiyorum. Yapılmamış tek bir iş bırakmadım. Hep birlikte daha güçlü bir Finlandiya inşa etmemiz gerekiyor.”

Arkadaşlarının fotoğrafları için özür dilemişti

Marin başbakanlık konutunda çekilen, iki kadının üstlerini çıkarıp öpüştükleri ve göğüslerinin “Finlandiya” yazılı bir pankart ile kapatıldığı fotoğraf için de özür dilemişti. Marin, “Arkadaşlarımla birlikte saunaya gittik, yüzdük ve birlikte vakit geçirdik. Uygun bir fotoğraf değildi, bunun için özür dilerim. Bu tür bir fotoğraf çekilmemeliydi” demişti.

Uyuşturucu testi negatif çıktı

Katıldığı bir ev partisinde arkadaşlarıyla dans ederken çekilen görüntülerinin sızdırılmasının ardından muhalefet partilerinin eleştirilerine maruz kalan Marin, uyuşturucu testi yaptırmış ve sonucu negatif çıkmıştı.

Kimileri eleştirdi, kimileri destek verdi

Medyaya sızdırılan bu görüntülerin ardından kimileri bu görüntülerin Finlandiya’nın itibarına ve halkın politikacılara duyduğu güvene zarar verdiğini savunmuş, kimileri ise başbakanın boş zamanlarında neler yaptığının kimseyi ilgilendirmediğini söylemişti.

Başbakan Marin’e desteğini göstermek isteyen Fin kadınlar ise dans ettikleri ve şarkı söyledikleri görüntüleri “Solidarity with Sanna (Sanna ile dayanışma)” etiketiyle paylaşmıştı.

İzleyin: Marin’e destek videoları

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.