Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gülşen’in tutuklanmasına tepkiler

Sanatçı Gülşen, akşam saatlerinde sevk edildiği İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlatması üzerine gözaltına alınan Gülşen, sağlık kontrolünün ardından Bakırköy Cezaevi’ne sevk edildi. Gülşen’in tutuklanmasına siyaset ve sanat dünyasından pek çok isimden tepki geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklama kararına Erdoğan’ın bazı sözlerini hatırlatarak tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaştığı mesajda Gülşen’in ismini geçirmedi.

Tutuklama kararına ilk tepki gösterenlerden biri, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce oldu. Twitter hesabından açıklamada bulunan İnce, “Gülşen’in sözlerine kesinlikle katılmıyorum. Bu sözler nedeniyle tutuklanmasını da doğru bulmuyorum. Yeter artık! Yargıyı iktidarın sopası olarak kullanmaktan vazgeçin” dedi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da tutuklama hakkında Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise, “Gülşen için verilen tutuklama kararı herkes için adaleti ve özgürlüğü, güzel ülkemiz için toplumsal barış ve huzuru isteyen aklı başında herkesin vicdanını yaralayan bir karar” açıklamasında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tutuklama kararının hukuksuzluk olduğunu belirterek, “Gülşen derhal serbest bırakılmalıdır” dedi. Özgür Özel öğle saatlerinde yaptığı basın toplantısında ise, Maksadını aşmış bir espri insanların kalbini kırdı, hızlı bir şekilde telafi edileceğini umuyoruz. Biz de sürecin takipçisi olacağız” demişti.

Canan Kaftancıoğlu ise Gülşen’in sosyal medya üzerinden dilediği özrü hatırlatarak “Bu hissediş karşısında baltalarınız etkisiz kalır” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “İslam’a zararı Gülşen değil AKP veriyor” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da Gülşen’in tutuklanmasına tepki gösterdi.

HDP Milletvekili Oya Ersoy, “Sanatçı Gülşen tutuklanırken ‘Namaz kılmayan insanlar öldürülebilir’ diyen gerici ve kadın düşmanları serbest! Verilen karar hukuki değil siyasi bir karardır! Kadınlara yönelik baskı ve tutuklamalarınız kadın dayanışması ile son bulacak!” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, tutuklama kararına şöyle tepki verdi:

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, “Gülşen kendisine isnat edilen suçtan en yüksek cezayı alsa ve mahkeme hukuki hiçbir indirim uygulamasa bile hapis yatmayacaktı” paylaşımında bulundu.

Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın ise “Tutuklatanlar; festivalleri yasaklatan, sanat ve sevgi ve barış ve kardeşliğe hançer saplayanlar değilse kimlerdir?” dedi.

Mor ve Ötesi’nin solisti Harun Tekin de meslektaşına destek verdi.

Sanatçılar Mabel Matiz ve Selda Bağcan da tutuklama kararına tepki gösterdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.