Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (25 Ağustos 2022): Üçüncü ittifak yol haritası için toplanıyor, Gülşen gözaltına alındı

Editör: Egemen Gök 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde oluşturulmaya çalışılan üçüncü ittifakın bugünkü toplantısı İstanbul-Kadıköy’de TİP’in ev sahipliğinde yapılıyor. Daha önce 25 Ağustos’ta açıklanacağı belirtilen ittifak deklarasyonu ise eylül ortasına kaldı. Halkevleri’nin (HE) katılmadığı toplantının ardından ittifakın adı ve izlenecek yol hakkında bir açıklama yapılması bekleniyor. Güne Bakış’ta bu akşam Medyascope yorumcusu Ayşe Çavdar, sol partilerin durumunu ve üçüncü ittifakı değerlendirirken, Medyascope muhabiri Ayşegül Karagöz de toplantıdan izlenimlerini aktardı. 

İmam hatiplilere hakaret ettiği gerekçesiyle iktidar mensupları, iktidar medyası ve Diyanet İşleri Başkanı’nın hedefi olan, sosyal medyada linç edilen sanatçı Gülşen gözaltına alındı. Gülşen, daha önce de defalarca sahne kıyafetleri ve açıklamaları nedeniyle hedef gösterilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen’in sahnede kullandığı ifadeleri gerekçe göstererek, TCK 216. madde kapsamında resen soruşturma başlattı. Güne Bakış’ın bir diğer konuğu Medyascope muhabiri Ali Macit, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda yaşananları aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.