Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (25 Ağustos 2022): Ceylan Ertem ile festival yasakları & Çiğdem Nas ile vize krizi

Şükran Şençekiçer ile Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım.

Daha önce sahne kıyafetleri ve açıklamaları nedeniyle hedef gösterilen şarkıcı Gülşen hakkında, imam hatip liselilere yönelik sözleri nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Konser ve festival yasaklarıyla ilgili tartışma sürüyor. Yaza girilmesiyle birlikte bazı sanatçıların konserleri ve festivaller valiliklerce art arda yasaklandı. Müzisyen Ceylan Ertem ile yasakları, müzik sektörünün son yıllarda yaşadıklarını ve Gülşen’e açılan soruşturmayı konuştuk.

Çoğu Avrupa Birliği (AB) üyesi olmak üzere 26 Avrupa ülkesine Türkiye vatandaşlarının girişi için gerekli olan Schengen vizesi ile ilgili şikayetler son dönemde arttı. Çok sayıda vatandaşın vize başvuruları reddediliyor, başvurular çok uzun süre bekletiliyor. Seyahatleri iptal olan, Erasmus’a gidemeyen, defalarca reddedilen vatandaşlar şikâyetçi. Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas ile vize krizini ve krizin nasıl çözülebileceğini konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.