Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener İstanbul’da: “Başbakan mı cumhurbaşkanı mı?”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (25 Ağustos) İstanbul’da esnaf ziyaretlerinde bulundu. Sultangazi, Arnavutköy ve Silivri ilçelerindeki esnafı ziyaret eden Akşener, vatandaşların dertlerini dinledi. Daha önceki esnaf ziyaretlerinde “Başbakan Akşener” sloganlarıyla karşılanan İYİ Parti lideri için bugün ilk kez “Cumhurbaşkanı Akşener” sloganları atıldı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener esnaf ziyaretlerine Sultangazi’de başladı. Bölgedeki esnafı dinleyen Akşener, daha önceki ziyaretlerinde olduğu gibi yine sohbet ettiği esnaftan alışveriş yaptı. Sultangazi’den sonra Arnavutköy’e giden Akşener, burada da esnafı gezdikten sonra Sazlıbosna’daki bir çay bahçesinde vatandaşlarla buluştu.

Sazlıbosna’daki vatandaşların en çok şikâyetçi olduğu konulardan biri Kanal İstanbul’du. Önümüzdeki seçimler hakkında konuşan Akşener, “Demokrasiyle ve hepinizin oylarıyla arkadaşlarımıza ‘yeter artık’ deyip hepsini tek tek emekli edeceğiz” dedi. Akşener çay bahçesindeki ziyaretinin ardından Silivri’ye gitmek için yola çıktı. Silivri’de uğradığı bir esnafın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hakkında söyledikleri ise dikkat çekti. Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması gerektiğini dile getiren vatandaş şunları söyledi:

“O olursa biraz zor bu iş. Olacak gibi gözükmüyor. Siz de biliyorsunuzdur. İlle de Kılıçdaroğlu olursa gidip oy bile kullanmam açık açık. Bugüne kadar bu iktidarı kim ayakta tuttu biliyorsunuz yani. CHP’nin muhalefeti sıfır.”

“Başbakan mı cumhurbaşkanı mı?

Bugünkü ziyaretlerin dikkat çeken başka bir yanı ise Akşener’i karşılayan vatandaşların attıkları sloganlardı. Daha önceki esnaf ziyaretlerinde “Başbakan Akşener” sloganlarıyla karşılanan ve uğurlanan İYİ Parti lideri bugün ilk kez bazı gruplar tarafından “Cumhurbaşkanı Meral Akşener” sloganları eşliğinde karşılandı. Sazlıbosna’da bir vatandaşın Akşener’e “Sizi başbakan olarak görmek istiyoruz” demesinin ardından bölgedeki vatandaşlar ise “Başbakan değil cumhurbaşkanı olmalı” diyerek vatandaşa karşılık verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.