Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne veda etti – 1996 yılından beri ilk kez Devler Ligi’nde bir Türk takımı olmayacak 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde play-off turu heyecanı sona erdi. 2-1 yenildiği maçın rövanşında sahasında Kopenhag’ı ağırlayan Trabzonspor, rakibiyle golsüz berabere kaldı ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. 1996 yılından beri ilk kez Devler Ligi’nde bir Türk takımı boy gösteremeyecek. Öte yandan finali İstanbul’da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kura çekimi torbaları da belli oldu. 

Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne veda etti

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde play-off turu heyecanı sona erdi. Temsilcimiz Trabzonspor, Devler Ligi sahnesinde gruplara kalabilmek için Kopenhag karşısında ter döktü. Bordo-mavililer, 2-1 kaybettiği maçın rövanşında Danimarka temsilcisi Kopenhag’ı Medical Park Stadyumu’nda konuk etti. 

Maç boyunca Kopenhag savunmasını aşmayı başaramayan Trabzonspor, sahadan golsüz eşitlikle ayrılmak zorunda kaldı. Danimarka temsilcisi, bu skorun ardından UEFA Şampiyonlar Ligi’nde boy göstermeye hak kazanırken Trabzonspor ise Devler Ligi’ne veda etti. 1996 yılından beri ilk kez Devler Ligi’nde bir Türk takımı boy gösteremeyecek. 

Temsilcimiz, bu sezonki Avrupa kupaları yolculuğuna UEFA Avrupa Ligi gruplarında devam edecek. UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşamasının kura çekimi 26 Ağustos Cuma günü saat 14.00’te İstanbul’da yapılacak. Trabzonspor, kuraya dördüncü torbadan katılacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kura çekimi heyecanı 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde play-off turu heyecanının ardından grup aşamasında mücadele edecek takımlar belli oldu. 

Devler Ligi’nde 2022-2023 sezonu grup aşamasının kura çekimi bugün gerçekleştirilecek. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’ndaki finalde yer almak isteyen 32 takımın kaderi, saat 19.00’da Haliç Kongre Merkezi’nde belli olacak. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.