Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri: 12 Dev Adam Letonya deplasmanında kayboldu – Sırbistan, Micic’in sakatlandığı maçta Yunanistan’ı yendi

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ikinci tur I grubu karşılaşmasında Letonya’ya konuk olan A Milli Erkek Basketbol Takımı sahadan 111-85’lik skorla mağlup ayrıldı. I grubundaki son iki NBA MVP’sini karşı karşıya getiren karşılaşmada ise ev sahibi Sırbistan, Yunanistan’ı uzatmada 100-94’lük skorla mağlup etti. Grupta oynanan son karşılaşmada ise Belçika konuk ettiği Büyük Britanya’yı 72-57’lik skorla geçti.

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ikinci tur I grubu ilk maçında Letonya’ya konuk olan A Milli Erkek Basketbol Takımı sahadan 111-85’lik skorla mağlup oldu. Bu sonuçla Letonya grupta 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile liderliğe yükselirken, Ay-Yıldızlılar 2 galibiyet ve 3 mağlubiyette kaldı. 

Riga Arena’da oynanan karşılaşmaya iyi başlayan milliler, dış atışlarda bulduğu isabetlerle 9-3’lük üstünlüğü yakaladı. Ancak bu dakikanın ardından dış şutlarda ritim yakalayan Letonya 13-11’lik üstünlüğü elde etti. Periyodun sonlarında da avantajını daha da artıran ev sahibi ekip, ilk çeyreği 31-20’lik skorla öne kapattı.

İkinci çeyreğe de hızlı başlayan ev sahibi Letonya, 7-0’lık seri ile farkı 18’e kadar çıkardı. Shane Larkin’in sorumluluk almasıyla hücumda toparlanan 12 Dev Adam, farkı yeniden tek hanelere kadar çekti ve ikinci çeyreği 56-47 geride kapattı. 

Üçüncü çeyreğe de iyi başlayan Letonya, dış atışlarda bulduğu yüksek yüzde ile farkı 26 sayıya kadar çıkardı. Farkın iyice açılmasının ardından koç Ergin Ataman’ın da tercihi ile yedek ağırlıklı bir kadroyla sahada kalan Ay-Yıldızlılar üçüncü çeyrekten 87-63, karşılaşmadan da 111-85’lik skorla mağlup ayrıldı. 

Milli takımımızda Shane Larkin ve Cedi Osman 15’er, Şehmus Hazer ve Ercan Osmani 12’şer, Furkan Korkmaz da 10 sayı kaydetti. 

Letonya’da ise Kristaps Porzingis 22 sayı, 14 ribaund ve 6 blokla karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Davis Bertans 17, Richard Lomazs 15 ve Rolands Smits 11 sayı kaydetti. 

Karşılaşmanın özeti:

https://www.youtube.com/watch?v=CH7tOlB5PqE

I grubunda oynanan diğer karşılaşmada ise son iki NBA MVP’sini (Giannis Antetokounmpo-Nikola Jokic) karşı karşıya getiren eşleşmede, Sırbistan evinde Yunanistan’ı uzatmalar sonucunda 100-94’lük skorla mağlup etti.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da oynanan, 2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ikinci tur I grubu karşılaşmasında Sırbistan, konuğu Yunanistan’ı uzatma sonucunda 100-94’lük skorla mağlup etti. Sırbistan grupta beş maçın sonunda galibiyet sayısını ikiye çıkarırken, Yunanistan üç galibiyette kaldı. 

Sırbistan’da Nikola Jokic 29 sayı, 8 ribaund ve 6 asist ile galibiyette önemli rol oynarken, Ognjen Jaramaz 15, Vladimir Lucic 14, Nikola Milutinov 12 sayı kaydetti. 

Yunanistan’da ise Giannis Antetokounmpo’nun 40 sayı, 8 ribaund ve 5 asistlik performansı yeterli olmadı. Tyler Dorsey 16 sayı, Thanasis Antetokounmpo ise 12 sayı kaydetti.

Yunanistan forması giyen Fenerbahçe Beko’nun yeni transferi Nick Calathes 5 sayı, 4 ribaund ve 8 asist kaydederken, diğer bir Fenerbahçe Beko oyuncusu Marko Guduric 5 sayı ve 3 asist ile oynadı.  

Anadolu Efes’in yıldızı Vasilije Micic ise 9 sayı ve 3 asist kaydederken, sakatlanarak oyun dışında kaldı.

Sırbistan’da Anadolu Efes’in yıldız oyun kurucusu Vasilije Micic karşılaşmasının ilk yarısında ayak bileğinin burkulması sonucu sahayı terk etti. 

Karşılaşmanın özeti:

https://www.youtube.com/watch?v=DBMBYnTGKes

Karşılaşmayı takip edenler arasında iki büyük Sırp spor efsanesi Zeljko Obradovic ve Novak Djokovic de vardı:

Karşılaşmaların ardından I grubunda oluşan puan durumu:

I grubunda pazar günü oynanacak ikinci maçların programı ise şöyle:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül



Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.