Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Esnaf ziyareti sırasında Meral Akşener’e dert yanan vatandaş: “Çocuk sahibi olmak istiyordum ama bu ekonomide artık düşünmüyorum”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün İstanbul’da esnaf ziyaretlerinde bulundu. Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli ilçelerindeki esnafı ziyaret eden Akşener, vatandaşların dertlerini dinledi.

Meral Akşener, esnaf ziyaretlerine Çekmeköy’de başladı. Bölgedeki esnafı dinleyen Akşener’in konuştuğu neredeyse herkes ekonomik koşullardan şikâyetçi olduklarını dile getirdi. Akşener’in, çocuk sahibi olup olmadığını sorduğu genç bir esnaf şu cevabı verdi: “Çocuk sahibi olmak istiyordum ama bu ekonomide artık düşünmüyorum. Nasıl bakacağımı bilmiyorum.”

Akşener’in korumaları slogan atan vatandaşa müdahale etti

İYİ Parti lideri, ziyaretleri boyunca esnafla siyaset konuşmaya gelmediğini, bu ziyaretleri herhangi bir partiyi küçümsemediği gibi kendi partisini övmek için yapmadığını da daha önceki programlarında söylemişti. Sancaktepe’deki ziyaretler sırasında bir vatandaşın ‘’Türkiye laiktir laik kalacak’’ sloganı atmasının ardından Akşener’in korumaları vatandaşa müdahale etti. Vatandaşın yanına giden korumalar, esnaf ziyaretleri sırasında slogan duymak istemediklerini söyledi. 

Meral Akşener’in ziyaretleri sırasında dükkân sahipleri ve çalışanlarının en çok şikâyet ettikleri sorun elektrik faturalarıydı. Çekmeköy’de çalışan bir pastaneci, geçen seneye kıyasla elektrik faturalarında ciddi bir artış gözlemlediğini ve elektrik faturasının artmaması için klima açmadığını dile getirdi. Serbest piyasadan şikâyetçi olan bir sağlık çalışanı ise özel sektörün kendilerine yeterince sahip çıkmadığını söyledi.

‘’İleride savcı olma gibi bir hedefim var, sizinle konuşmam umarım ileride karşıma çıkmaz’’

Sancaktepe’deki esnaf ziyaretinin ardından Sultanbeyli’ye giden Akşener’in dükkân önünde 14 yaşında bir yurttaşla yaşadığı diyalog dikkat çekti. Kendisini Atatürkçü olarak tanımlayan genç, İYİ Parti liderine şunları söyledi:

“Sizi başbakan olarak görmek istiyorum. İleride savcı olmak gibi bir hedefim var ama bu ileride karşıma çıksın istemiyorum çünkü ben savcı olmak için belki ileride mülakata gireceğim ve bu konuşma hükümet o zamana kadar değişmezse karşıma çıkacak. Bu seçimi Allah korusun kaybedersek bile bir dahaki seçimi kaybetmeyeceğimize eminim. Size güveniyoruz.’’

Gencin bu söylemlerinin ardından kameralara bakan Akşener,‘’14 yaşındaki bir çocuğun Türkiye ile ilgili endişeleri. Yuh olsun bize ’’ dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.