Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Açık’ta ilk tur geride kaldı: Nadal, Medvedev, Swiatek ve Serena devam ediyor – Raducanu, Osaka ve Fritz elendi

ABD Açık Tenis Turnuvası’nda ilk tur karşılaşmaları geride kaldı. Nadal, Swiatek, Alcaraz, Serena Williams, Medvedev üst tura yükseldi. Son şampiyon Raducanu, Osaka ve Fritz ise sürpriz bir şekilde elendi

ABD Açık Tenis Turnuvası tek erkekler ilk tur mücadelesinde, Avustralyalı Rinky Hijkata ile karşılaşan 22 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Rafael Nadal, ilk seti 6-4 kaybetmesine rağmen diğer üç seti 6-2, 6-3 ve 6-3’lük skorlarla kazanarak üst tura yükseldi. Nadal, ikinci turda 35 yaşındaki İtalyan raket Fabio Fognini ile eşleşti. 

Karşılaşmanın son anlarında Nadal’ın maçı bitiren nefis sayısı:

Tek erkeklerde dünya 1 numarası Daniil Medvedev ise ilk turda karşılaştığı ABD’li tenisçi Stefan Kozlov’u 6-2, 6-4 ve 6-0’lık setlerle 3-0 mağlup ederek adını ikinci tura yazdırdı. Son şampiyonun ikinci turdaki rakibi ise 27 yaşındaki Fransız raket Arthur Rinderknech oldu.

Tek erkeklerde üç numaralı seri başı İspanyol Carlos Alcaraz ise Arjantinli Sebastian Baez’e karşı setlerde 2-0 öndeyken rakibinin karşılaşmadan çekilmesiyle birlikte adını ikinci tura yazdırdı. Alcaraz ikinci turda ise başka bir Arjantinli Federico Coria ile eşleşti.

Tek kadınlarda ise dünya 1 numarası Polonyalı Iga Swiatek ilk turda karşılaştığı İtalyan Jasmine Paolini’yi 6-3 ve 6-0’lık setlerle 2-0 mağlup ederek adını ikinci tura yazdırdı. Swiatek’in ikinci turdaki rakibi ise Birleşik Amerikalı Sloane Stephens oldu. 

Tek kadınlarda son kez bir Grand Slam’de mücadele ettiğini açıklayan 40 yaşındaki efsanevi raket Serena Williams ise kendi evinde seyircinin de büyük desteği ile Karadağlı Danka Kovinic’i 6-3 ve 6-3’lük setlerle 2-0 mağlup ederek adını ikinci tura yazdırdı. Serena’nın ikinci turdaki rakibi dünya 2 numarası Estonyalı Anett Kontaveit oldu.

Seyircilerden Serena için koreografi:

Tek kadınlarda 11 numaralı seribaşı ve son şampiyon Britanyalı Emma Raducanu ise Fransız raket Alize Cornet’e  6-3 ve 6-3’lük setlerle 2-0 mağlup olarak ilk turdan elendi ve büyük hayal kırıklığı yarattı.

Önceki yılın şampiyonu Naomi Osaka ise Birleşik Amerikalı Danielle Collins’e 7-6 ve 6-3’lük setlerle 2-0 mağlup olarak ilk turdan elendi. 

Tek erkeklerde 10 numaralı seri başı Birleşik Amerikalı Taylor Fritz ise vatandaşı Brandon Holt’a 7-6, 6-7, 3-6 ve 4-6’lık setlerle 3-1 mağlup oldu ve ilk turdan elendi.

Brandon Holt eski bir tenisçi olan annesi ile galibiyeti böyle kutladı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.