Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’den Ahmet Şık’a Medyascope yayınında söyledikleri nedeniyle 100 bin TL’lik tazminat davası

AKP’nin parti avukatları, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık hakkında, Medyascope yayınında söylediği bazı sözleri gerekçe göstererek 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Ahmet Şık’ın “partinin kişilik ve saygınlığına saldırıda bulunduğu” iddiasıyla AKP’nin avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan’ın asliye hukuk mahkemesine sunduğu dava dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Davalı, müvekkil partinin, parti yöneticilerinin, üyelerinin ve tüzel kişiliğinin şeref ve haysiyetini zedelediği gibi kamuoyu nezdinde müvekkil partiye karşı haksız isnatlarda bulunarak olumsuz düşünceler geliştirme kampanyasına girişmiştir. Davalının amacı, müvekkil partiyi hukuka aykırı eylemlerin içinde olmakla suçlamak ve bu vesileyle müvekkil partinin itibarını sarsmaktır. Bu nedenle eylemin hukuka aykırılığı da açıktır. Dava konusu açıklamaların, davalının kusuru sonucu gerçekleştiğine dair herhangi bir tereddüt bulunmamaktadır. İfade özgürlüğü sınırsız olmayıp, yine aynı düzenlemelerle kişilerin şeref ve haysiyetleri koruma altına alınmıştır. Somut olayda davalı ifade özgürlüğü ve eleştiri sınırlarını aşarak müvekkil partinin kişilik haklarına saldırıda bulunmuştur.”

Ahmet Şık’tan açıklama

Ahmet Şık, AKP’nin açtığı davaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Ahmet Şık sosyal medya hesabından, “Hem suç örgütü olup hem de bunu duymak istemeyenlere Anayasa’nın 68-69. maddelerinin ‘parti yöneticileri sistemli ve eylemli biçimde bir suç örgütünün odağı haline gelmişlerse partinin kapatılmasının önünde hukuken bir engel yok’ dediğini anımsatalım” diye yazdı.

Ahmet Şık ne demişti?

Ruşen Çakır’a konuk olan Ahmet Şık şunları söylemişti: “AKP’ye MHP’ye bırakmayacağız bu muhalefeti. Onlar darmaduman olacaklar. Hepsi suç örgütü üyesi olmaktan yargılanacak yapıdan bahsediyoruz. Temiz olanları, suça bulaşmayanları Meclis’te kalmaya devam etsin. Ama AKP bu nedenle kapatılacak. AKP bir siyasi parti muamelesi görmeyecek bu dönem kapanırsa. AKP bir suç örgütü olduğu için kapatılacak. Siyasî parti kılığına girmiş bir suç örgütü diyecekler.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.