Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Andreas Cornelius resmen Kopenhag’da

Trabzonspor’un Danimarkalı golcüsü Andrea Cornelius, Danimarka’nın Kopenhag takımına transfer oldu. 

Andreas Cornelius yuvasına geri döndü

Trabzonspor’da şok bir ayrılık yaşandı. Geçen sezon bordo mavili kulübe transfer olan ve Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşılmasında büyük rol oynayan Andrea Cornelius, Danimarka’nın Kopenhag takımına transfer oldu. Süper Lig’de oynadığı 37 maçta 15 gol, 5 asistlik katkı veren 29 yaşındaki Cornelius, altyapısından yetiştiği ve uzun süre formasını giydiği Kopenhag’a transfer olmak için Danimarka’ya gitti.

Kopenhag’dan yapılan açıklamada, “FC Kopenhag ve Trabzonspor arasında Andreas Cornelius transferi konusunda anlaşılmıştır. Danimarkalı futbolcu sağlık kontrolünden geçmek ve sözleşme şartlarını görüşmek için Kopenhag’a geliyor.” ifadeleri kullanıldı. 

Cornelius transferiyle ilgili KAP’a açıklama yapan Trabzonspor ise, “Profesyonel futbolcumuz Andreas Evald Cornelius’in, FC Kobenhavn’a kesin transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; FC Kobenhavn, Kulübümüze, sözleşme fesih bedeli olarak 6 milyon euro ödeme yapacaktır” denildi.

Abdullah Avcı, hücum hattındaki en önemli ismini kaybetti

Trabzonspor’u çalıştıran Abdullah Avcı, Andreas Cornelius’un ayrılmasıyla yeni formüller üretmek zorunda kalacak. Öyle ki Danimarkalı golcü, bu sezona da çok iyi başlamış ve oynadığı yedi resmi maçta toplam dört gole doğrudan katkı sağlamıştı. Cornelius, Trabzonspor’un Kopenhag ile oynadığı Şampiyonlar Ligi play-off turu iki maçında da 90 dakika forma giymişti.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.