Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIBA EuroBasket 2022 başlıyor: 12 Dev Adam’ın ilk rakibi Karadağ

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın 41. edisyonu yarın başlıyor. A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın da yer aldığı turnuvada grup aşamasının ev sahipliğini Tiflis, Prag, Köln ve Milano şehirleri yapacak. Turnuvanın final etabı ise Almanya’nın başkenti Berlin’de oynanacak. 1 Eylül’de başlayacak turnuva 18 Eylül’de sona erecek. Türkiye A Milli Basketbol Takımı’nın maçları NTV’den yayınlanırken EuroBasket 2022’deki diğer müsabakalar ise S Sport kanalından yayınlanacak.

Basketbolun milli takımlar düzeyinde en önemli organizasyonlarından Avrupa Basketbol Şampiyonası yarın başlıyor. Bu yıl 41.’si düzenlenecek organizasyonda grup aşaması her grubun farklı ülkede oynandığı şekilde dört farklı şehirde düzenlenecek. Sırasıyla milli takımın da yer aldığı A-Grubu Gürcistan başkenti Tiflis’te, B-Grubu Almanya’nın Köln şehrinde, C-Grubu İtalya’nın Milano kentinde, D-Grubu ise Çekya’nın başkenti Prag’da oynanacak. Grup aşamasının ardından final aşamasına geçilecek turnuvada, final aşaması karşılaşmaları Almanya’nın başkenti Berlin’de oynanacak. Altı takımdan oluşan dört grupta, gruplarını ilk dört sırada tamamlayan 16 takım son 16 turuna yükselecek.

Turnuvaya ev sahipliği yapacak şehirler:

A-Grubu

Gürcistan’ın ev sahipliğinde oynanacak A-Grubu’nda A Milli Takım, son 16 vizesi almak için sırasıyla Karadağ, Bulgaristan, Gürcistan, Belçika ve İspanya ile karşı karşıya gelecek. 12 Dev Adam, son 16 vizesi alması durumunda grupta aldığı sıralamaya göre çapraz grup olan B grubundan üst tura yükselen takım ile eşleşecek. 

A Millilerin maç programı: 

1 Eylül saat 17:15  Türkiye – Karadağ

3 Eylül saat 17:15  Türkiye – Bulgaristan

4 Eylül saat 20:00  Türkiye – Gürcistan

6 Eylül saat 14:30  Türkiye – Belçika

7 Eylül saat 14:30  Türkiye – İspanya 

B-Grubu

Almanya’nın ev sahipliğinde Köln’de oynanacak B-Grubu’nda ise son şampiyon Slovenya ve turnuvanın diğer önemli favorilerinden Fransa yer alıyor. Ayrıca bu iki önemli favorinin yanı sıra,  güçlü bir kadroyla buraya gelen Litvanya, Bosna Hersek ve Macaristan da Almanya ile birlikte son 16’ya çıkma mücadelesi verecek.

C-Grubu 

İtalya’nın ev sahipliğinde Milano’da oynanacak C grubunda yine önemli favorilerden Yunanistan yer alıyor. Ayrıca Hırvatistan, Ukrayna, Estonya ve Büyük Britanya grupta üst tura çıkma mücadelesi verecek.

D-Grubu

Çekya’nın başkenti Prag’da oynanacak D grubunda ise favorilerden Sırbistan; Hollanda, Finlandiya, Polonya, İsrail ev sahibi Çekya ile birlikte üst tura yükselmek için mücadele edecek.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.