Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (1 Eylül 2022): Sedat Peker’in iddiaları | Doğalgaz ve elektriğe zam | Tokatköy’de yıkım | Diyarbakır’da Barış Günü

Sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50, konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 20 zam geldi. Ayrıca konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 20.4, sanayi ve elektrik üretimi ile küçük ve orta işletmelerde kullanılan doğalgaza da yüzde 50 zam geldi. 

2022-2023 Adli Yıl Açılış Töreni Yargıtay’da düzenlendi. Törene Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

İstanbul-Beykoz’a bağlı Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaşların evleri yıkılmaya devam ediyor. Yıkım ekipleri, mahalleye polis eşliğinde sabah 04:00’te geldi. Mahalleye girişler polis tarafından kapatıldı.

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Doğu ve Güneydoğu’daki 23 ilde faaliyet gösteren 468 sivil toplum kuruluşu (STK) Diyarbakır’da ortak açıklama yaptı. 

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi ve Medyascope yorumcusu Prof. Dr. Öner Günçavdı ile doğalgaz ve elektriğe yapılan zammı, Uluslararası Şeffaflık Örgütü Türkiye ofisinin kurucu başkanı Oya Özarslan ile Peker’in iddialarının toplum nezdindeki etkisini, Medyascope muhabiri Ufuk Çeri ile İstanbul’un Beykoz ilçesindeki Tokatköy’deki yıkımı, Medyascope Diyarbakır muhabiri Ferit Aslan ile Diyarbakır’da 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.