Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mucizeler gecesi: Premier Lig’de dün gece neler oldu?

İngiltere Premier Lig’de 5. hafta heyecanı devam ediyor. Ada futbolu, dün gece (31 Ağustos) birbirinden heyecanlı karşılaşmalara ev sahipliği yaptı. Arsenal, 18 yıl aradan sonra ligde 5’te 5 yapmayı başarırken, Erling Haaland ise gol rekorlarını altüst etti. Öte yandan Liverpool, Newcastle United’ı 20 yaşındaki Fabio Carvalho ile yıktı. 

Arsenal’dan tarihi başlangıç

İngiltere Premier Lig’de 5. hafta heyecanı devam ediyor. Mikel Arteta’nın çalıştırdığı Arsenal, Emirates Stadı’nda oynanan maçta Aston Villa ile kozlarını paylaştı. 

Karşılaşmaya müthiş başlayan Topçular, 30. dakikada Gabriel Jesus’un golüyle öne geçti. Ancak Arsenal, kalan bölümde farkı artırmayı başaramadı ve 74. dakikada kalesinde beraberlik golünü gördü. Aston Villa’nın Brezilyalı yıldızı Douglas Luiz, köşe vuruşundan doğrudan kaleyi düşündü ve nefis bir gole imza attı. Maçın son sözünü ise 77. dakikada sahneye çıkan Gabriel Martinelli belirledi. 

Bu sonuçla Premier Lig’de 5’te 5 yapan Arsenal puanını 15’e çıkarırken Aston Villa ise 3 puanda kaldı. Aston Villa’yı 2-1 yenen Arsenal 18 yıl aradan sonra ligde 5’te 5 yapmayı başardı.

Erling Haaland durdurulamıyor

İngiltere Premier Ligi’nin 5. haftasında Manchester City, ligin yeni ekibi Nottingham Forest ile kozlarını paylaştı. Sezon başında Borussia Dortmund’dan 60 milyon euro bedelle kadroya katılan Erling Haaland müsabakaya damga vuran isim oldu.

Erling Haaland; 12, 23 ve 38. dakikalarda sahneye çıkarak hat-trick yaptı ve Manchester City’yi soyunma odasına 3-0’lık skorla götürdü. City, 50’de Joao Cancelo’nun golüyle farkı 4’e çıkarttı. 65 ve 87’de Julien Alvarez’in dublesi maçın skorunu belirledi.

Bu sonuçla City puanını 13 yapıp lider Arsenal’i takibini sürdürdü. Nottingham Forest ise 4 puanla 15. sırada kaldı.

“Hat-trick” yapan Haaland, ligde 9 gole ulaştı. Sekizer gollü Mick Quinn ve Sergio Agüero’yu geride bırakan Haaland, Premier Lig’de çıktığı ilk 5 maçta en fazla gol atan futbolcu oldu.

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1565055026195832835?s=20&t=5qFvFI8Z_u650pgxNh6R1g

Liverpool’dan büyük geri dönüş

Premier Lig’e iyi bir başlangıç yapamayan Liverpool, 5. hafta mücadelesinde Newcastle United’ı konuk etti. Son olarak Bournemouth’u 9-0 mağlup ederek moral bulan Kırmızılar, sahasında ligin güçlü ekiplerinden Newcastle karşısında çok zorlandı.

38. dakikada Alexander Isak’ın golüyle 1-0 öne geçen Newacastle United soyunma odasına üstün gitmeyi başardı. İkinci yarıda oyunu domine eden Liverpool, 61. dakikada Roberto Firmino’nun golüyle skoru 1-1’e eşitledi. Jürgen Klopp’un ekibi bir kez daha puan kaybının eşiğindeyken sahneye Fabio Carvalho çıktı. 

90+8. dakikada Newcastle United ceza sahası içinde topla buluşan Fabio Carvalho, kaydettiği golle takımını galibiyete yaşıyan isim oldu. Bu sonucun ardından ligde ikinci galibiyetini alan Liverpool puanını 8’e yükseltirken Newcastle ise ilk kez yenildi ve 6 puanda kaldı.

Premier Lig’de 5. haftanın sonuçları:

Crystal Palace 1-1 Brentford

Fulham 2-1 Brighton

Southampton 2-1 Chelsea

Leeds United 1-1 Everton

Bournemouth 0-0 Wolves

Arsenal 2-1 Aston Villa

Manchester City 6-0 Nottingham Forest

West Ham 1-1 Tottenham 

Liverpool 2-1 Newcastle United

Premier Lig’de 5. hafta heyecanı bugün oynanacak Leicester City-Manchester United karşılaşmasının ardından sona erecek. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler