Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (128): Süper Lig’in beşinci haftasında heyecan ile beklenen beş maç – Beşiktaş, Ankaragücü deplasmanında

Spor Toto Süper Lig’de beşinci hafta heyecanı bugün (2 Eylül) oynanacak HangiKredi Ümraniyespor-Trabzonspor karşılaşması ile başlayacak. Medyascope Spor Servisi olarak, futbolseverlerin bu hafta mutlaka takip etmesi gereken beş maçı sizin için derledik. 

5) Başakşehir-Corendon Alanyaspor

Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı Başakşehir, Spor Toto Süper Lig’de üç maça çıktı. Lacivert-turunculu ekip, topladığı yedi puanla altıncı sırada yer alıyor. 

Başakşehir, Alanyaspor ile oynadığı son dokuz lig maçının sadece birini kazanabildi. Öte yandan Emre Belözoğlu’nun öğrencileri, ligde çıktığı son 11 karşılaşmada yedi galibiyet ve dört beraberlik alarak mağlubiyet yüzü görmedi. Başakşehir, yeni sezonun ilk üç haftasında ise kalesini gole kapatmayı başardı. 

Francesco Farioli’nin Corendon Alanyaspor’u lige sancılı bir giriş yaptı. Akdeniz temsilcisi, dört hafta sonunda topladığı beş puanla 12. sırada yer alıyor. 

Başakşehir’e konuk olduğu altı lig maçının sadece birini kazanabilen Corendon Alanyaspor, tek galibiyetini rakibini ziyaret ettiği son karşılaşmada 1-0’lık skorla aldı. Süper Lig’de yedi maçlık yenilmezlik serisi geçen hafta sona eren Alanyaspor, son üç karşılaşmada ise üç puan almayı başaramadı. 

4) HangiKredi Ümraniyespor-Trabzonspor 

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Kopenhag’a elenen Trabzonspor, ligde oynadığı son iki karşılaşmada beş puan kaybetti. Bordo-mavililer, HangiKredi Ümraniyespor’u yenerek çıkışa geçmeyi amaçlıyor.

Trabzonspor, Abdullah Avcı göreve geldikten sonra İstanbul takımlarına konuk olduğu 12 lig maçında dokuz galibiyet ve iki beraberlik aldı. Bordo-mavililer aynı zamanda son üç sezonda lige yükselen takımlarla oynadığı hiçbir maçı kaybetmedi ve 13 maçta kalesinde sadece altı gol gördü. 

Ligin görece en zayıf kadrolarından birine sahip olan HangiKredi Ümraniyespor, dört hafta sonunda sadece bir puan toplayabildi. Recep Uçar’ın ekibi, ligdeki tek puanını Fenerbahçe deplasmanında aldı. 

3) Fenerbahçe-Yukatel Kayserispor

Jorge Jesus’un Fenerbahçe’si, dört haftası tamamlanan ligde topladığı yedi puanla beşinci sırada yer alıyor. Geçen hafta Konyaspor’a boyun eğen sarı-lacivertliler, dört haftalık dilimde rakip filelere 13 gol göndermeyi başardı. 

Fenerbahçe, Kayserispor ile oynadığı son beş lig maçında dört galibiyet alırken bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 13 gol gönderdi. Öte yandan Fenerbahçe’nin 17 maçlık yenilmezlik serisi geçen hafta Konya deplasmanında sona erdi.

Çağdaş Atan’ın çalıştırdığı Yukatel Kayserispor, ligde çıktığı dört karşılaşmada iki galibiyet ve iki mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe’ye konuk olduğu son 17 maçın hiçbirinde kalesini gole kapatmayı başaramadı. 

2) Galatasaray-Gaziantep FK

Okan Buruk’un Galatasaray’ı, dört hafta sonunda yedi puan topladı. Kadrosunu Sergio Oliveira, Fredrik Midtsjö, Haris Seferovic, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Leo Dubois, Lucas Torreira ve Dries Mertens gibi isimlerle güçlendiren Galatasaray, Gaziantep FK’yı sahasında mağlup ederek havaya girmek istiyor.

Galatasaray, Gaziantep FK ile sahasında oynadığı son üç lig maçında iki galibiyet ve bir beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Öte yandan sahasında oynadığı son lig maçında Giresunspor’a 1-0 mağlup olan sarı-kırmızılılar, lig tarihinde ilk kez bir sezondaki ilk iki iç saha maçını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Erol Bulut’un Gaziantep FK’sı, sezona fırtına gibi girdi. Dört hafta sonunda 10 puan toplayan Gaziantep, averajla Beşiktaş’ın arkasında ikinci sırada yer alıyor. 

Süper Lig’de Galatasaray ile oynadığı son maçı evinde 3-1 kazanan Gaziantep FK, bu rekabette rakibini ilk kez üst üste iki resmi karşılaşmada mağlup etmenin hesaplarını yapıyor. 

1) MKE Ankaragücü-Beşiktaş

Valerien Ismael yönetiminde sezona formasyon tartışmalarıyla giren Beşiktaş, son haftalarda aldığı galibiyetlerle liderlik koltuğuna oturdu. Siyah-beyazlılar, son olarak Everton’ın dünyaca ünlü futbolcusu Dele Alli’yi kadrosuna katarak gücüne güç kattı. 

Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile karşılaştığı son 26 lig maçında 20 galibiyet, beş beraberlik ve sadece bir mağlubiyet aldı. Beşiktaş aynı zamanda bu sezon şimdiye kadar oynadığı dört karşılaşmada da geriye düşmedi. 

Son 11 lig maçını kazanamayan Ankaragücü, Beşiktaş’ı yenerek çıkışa geçmek amacında. Başkent temsilcisi, dört hafta sonunda topladığı bir puanla ligin 18. sırasında yer alıyor. 

Süper Lig’de 5. haftanın programı:

2 Eylül Cuma

HangiKredi Ümraniyespor-Trabzonspor

3 Eylül Cumartesi 

Sivasspor-Fatih Karagümrük

Başakşehir-Alanyaspor

Fenerbahçe-Kayserispor

Giresunspor-Konyaspor

4 Eylül Pazar

Hatayspor-Adana Demirspor

Antalyaspor-Kasımpaşa

Ankaragücü-Beşiktaş

5 Eylül Pazartesi

Galatasaray-Gaziantep FK

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.