Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya’da çocuklara güneşten korunmak amacıyla tasarlanan özel şemsiyeler dağıtılacak

Japonya’nın en sıcak kenti Kumagaya’daki ilkokul çocuklarını güneşten koruyacak özel şemsiyeler tasarlandı. Yetkililerin özel olarak tasarladığı bu şemsiyeler, gelecek hafta dokuz bin ilkokul çocuğuna verilecek.

İklim krizi sebebiyle dünyanın birçok yerinde sıcak hava dalgaları görülürken, Japonya’da da bu yaz birçok kent daha önce görülmemiş sıcaklıklara ulaştı. Japonya’nın en sıcak kenti Kumagaya’daki çocuklara, aşırı sıcaktan korunmaları için özel olarak tasarlanan şemsiyeler verilecek.

Dokuz bin ilkokul çocuğuna dağıtılacak

Kumagaya logosu taşıyan ve 336 gram ağırlığındaki şemsiyelerin gelecek hafta dokuz bin ilkokul çocuğuna dağıtılacağı bekleniliyor.

Kumagaya, kısmen fön rüzgârlarının da yarattığı aşağı eğimli ılık rüzgarların etkisinde kalıyor ve ülkedeki en yüksek sıcaklık burada ölçülüyor.

Küresel ısınma, Japonya hükümetini bu konuda ekstra önlemler almaya zorlamıştı. Yerel yetkililer, son iki yıldır küçük çocuklara sıcak çarpmasını önlemek amacıyla okula giderken ve okuldan dönerken düzenli olarak  şemsiye kullanmalarını tavsiye etmişti.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.