Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (2 Eylül 2022): Sedat Peker’in iddialarının ardından Erdoğan Taranoğlu’nu görevden aldı & Doğalgaza zam: Bu kış ne yapacağız?

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım.

Konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 20,4, sanayi ve elektrik üretimi ile küçük ve orta işletmelerde kullanılan doğalgaza da yüzde 50 zam geldi. Türkiye bu doğalgaz fiyatlarıyla kışı nasıl geçirecek? Rusya-Türkiye ilişkiler doğalgaz fiyatlarında nasıl bir rol oynuyor? Doğalgaz kriziyle mücadele eden Avrupa ülkeleri bu kış için neler planlıyor? Enerji uzmanı, Artı Tv analisti Mühdan Sağlam, doğalgaz krizini Gündem’de yorumladı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen yolsuzluk tartışmalarında adı geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Serkan Taranoğlu görevden alındı. Taranoğlu’nun görevden alındığını AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin dün (1 Eylül) yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında açıkladı. Medyascope’un MYK kaynaklarından aldığı bilgiye göre, toplantıda eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun adının karıştığı yolsuzluk olayları da gündeme geldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.