Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, kullanıcılarının en çok istediği özelliği nihayet sunuyor: Düzenleme butonu geliyor

Sosyal medya platformu Twitter, uzun zamandır tartışma konusu olan ve birçok kullanıcının istediği düzenleme özelliğini kullanıma sokacağını açıkladı. Şirketin açıklamasına göre tweetler, paylaşıldıktan sonraki 30 dakika içinde birkaç kez düzenlenebilecek.

Twitter, kullanıcıların uzun zamandır talep ettiği “düzenleme tuşu”nu kullanıma sokacak. Şirket resmî sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Eğer düzenlenmiş bir tweet görürseniz, bunun sebebi düzenleme butonunu test etmemizdir” ifadelerini kullandığını bir tweet paylaştı.

Tweetler, paylaşıldıktan sonraki 30 dakika içerisinde birkaç kez düzenlenebilecek.

Yalnızca Twitter Blue aboneleri kullanabilecek

Şirket, bu özelliğin şu anda test edildiğini ve önümüzdeki haftalardan itibaren Twitter Blue abonelerine sunulacağını açıkladı. Twitter Blue şu anda Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanılabilir durumda ve aboneliği 4,99 dolar.

Twitter, düzenlenmiş tweetlerin “konuşmanın bütünlüğünü korumak ve herkesin erişebileceği bir kayıt oluşturmak” amacıyla bir düzenleme geçmişi bağlantısıyla görüneceğini söyledi. 

Yeni düzenlemeleri hakkında açıklama yapan şirket şu ifadeleri kullandı:

“Tweet paylaşmak daha ulaşılabilir ve daha az stresli olacak. Konuşmalara sizin için anlamlı olacak şekilde dahil olabiliyor olmalısınız ve bunu yapmayı zahmetsiz hissettirecek yollar üzerinde çalışmaya devam edeceğiz.”

Twitter kullanıcılarının kafası karışık

Şirketin kurucu ortağı ve eski CEO’su, “Hiçbir zaman bir düzenleme tuşu kullanıma sokulmayacak” demişti. Öte yandan nisan ayında şirketi satın almayı planlayan Tesla ve Space X’in CEO’SY Elon Musk, 4,4 milyon katılımcının yüzde 73,6’sının düzenleme butonu istediğini söyleyen anket paylaşmıştı.

Düzenleme özelliğini isteyenlerin yanı sıra, bazı kullanıcılar bunun gereksiz olduğunu veya platformun ruhuna aykırı olduğunu iddia ediyor.

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.