Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (3 Ağustos 2022) – İktidar, muhalefet ve Sedat Peker: Seçimlerin gidişatı etkilenir mi?

Editör: Sahra Atila

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST 2022’ye katıldı. Erdoğan yaptığı açıklamada Yunanistan’a tepki göstererek, “Ey Yunan tarihe bak, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan’a tek cümlemiz var, ‘İzmir’i unutma’. Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız” dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kardeşi ve AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı’nın yolsuzluk yaptığını, görevi kötüye kullandığını ve rüşvet istediğini iddia etti. Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren, Peker’in iddialarının doğru olduğunu, kendisinden rüşvet istendiğini söyledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Peker’in iddialarında adı geçen taraflarla ilgili soruşturma başlattı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, danışmanı Serkan Taranoğlu’nu görevden aldı.

Rus enerji devi Gazprom, Almanya’ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 Boru Hattı’nın belirsiz bir süreliğine daha kapalı kalacağını duyurdu. Şirket, bu karara gerekçe olarak “yağ sızıntısı”nı gösterdi ve hattın ne zaman açılacağı konusunda bilgi vermedi.

Haber Hafta Sonu“nda Buket Topaktaş, konuğu Avukat Gürkan Çakıroğlu ile Peker’in iddialarının yankılarını, bu iddiaların AKP seçmeninin tercihi ve seçimin gidişatı üzerindeki etkilerini ele aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.