Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jane Fonda kansere yakalandı

Dünyaca ünlü oyuncu Jane Fonda, kendisine kanser teşhisi konduğunu ve kemoterapi gördüğünü açıkladı. Kendisine Non-Hodgkin Lenfoma teşhisi konduğunu belirten Fonda, “Bu kanser türü tedavi edilebilir bir tür, bu yüzden kendimi çok şanslı hissediyorum” dedi ve ülkesindeki sağlık sistemini eleştirdi.

Oscar ödüllü dünyaca ünlü oyuncu Jane Fonda, Instagram hesabından yaptığı bir açıklamada kendisine Non-Hodgkin Lenfoma teşhisi konduğunu söyledi. Söz konusu kanser türünün tedavi edilebilir bir tür olduğunu belirten Fonda, “Çok şanslı hissediyorum” dedi.

Jane Fonda

1,9 milyon takipçisi bulunan 84 yaşındaki Fonda, paylaşımında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) sağlık hizmetlerini de eleştirdi. Sağlık sigortasının olduğunu ve bu yüzden en iyi doktorlar ve en iyi tedaviye erişebildiğinin altını çizen Fonda, şunları kaydetti:

“Bu konuda ayrıcalıklı olduğumun farkındayım ve bu durum çok acı verici. Amerika’daki hemen hemen her aile bir noktada kanser ile mücadele etmek zorunda kalıyor ve benim eriştiğim gibi sağlık hizmetlerine erişemiyor. Bu doğru değil.”

Altı ay boyunca kemoterapi göreceğini söyleyen Fonda, kanser hastalığının ve göreceği tedavinin aktivizmine engel olmayacağını söyledi ve şöyle yazdı: “Bunların hiçbiri iklim krizi ile mücadeleme engel olmayacak.”

Lily Tomlin ve Jane Fonda

En son Netflix’te Grace and Frankie dizisinde izlediğimiz Jane Fonda, siyasî aktivizmiyle de biliniyor. 1960’larda Vietnam Savaşı’na karşı çıkan Fonda, o dönem bazı protestolarda gözaltına alınmıştı. Son yıllarda ise iklim krizi ile mücadele etmek için düzenlenen protestolara katılan Fonda, 2016’daki Şükran Günü’nü Dakota’daki bir boru hattının yapılmasına karşı çıkan eylemcilerin yanında geçirmişti.

2010 yılında meme kanserine yakalanan ve geçirdiği operasyonun ardından iyileşen Fonda, 2018 yılında ise cilt kanserine yakalanmıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.