Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroBasket 2022’de üçüncü günün ardından: 12 Dev Adam Bulgaristan’ı rahat geçti – Yunanistan ve Sırbistan doludizgin

EuroBasket 2022’de üçüncü gün karşılaşmaları geride kaldı. Üçüncü günde EuroBasket 2022’ye katılan tüm takımlar sahaya çıkarken, A Milli Erkek Basketbol Takımı, Bulgaristan karşısında farklı galibiyete gitti. Günün dikkat çeken karşılaşmalarında ise Fransa Litvanya’yı, Yunanistan da İtalya’yı 4 sayılık farklarla mağlup etti. 

A Milli Erkek Basketbol Takımı, EuroBasket 2022 A-Grubu ikinci maçında Bulgaristan’ı başa baş geçen ilk yarının ardından ikinci yarıdaki oyunuyla 101-87’lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla 12 Dev Adam ikinci maçında ikinci galibiyetini alırken, Bulgaristan iki maçtan da mağlup ayrılmış oldu.

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde üstünlük sürekli el değiştirirken, Bulgaristan’da Alexander Vezenkov, Türkiye’de ise Cedi Osman etkili olan isimler olarak göze çarptı. Çeyreğin sonlarında Alperen Şengün’ün de devreye girmesiyle, Ay-Yıldızlılar ilk çeyreği 31-29 üstün kapattı. İkinci çeyrekte Dee Bost’un etkili oyunu ile bitime 4:32 kala skoru 42-35’e getiren Bulgaristan 7 sayı öne geçti. Ancak daha sonra Alperen Şengün, Cedi Osman ve Shane Larkin’in sorumluluk almasıyla etkili olan 12 Dev Adam, skoru 48-48’de eşitledi. Çeyreğin sonu karşılıklı basketlerle geçilirken, Bulgaristan son saniyede bulduğu isabetle devreyi 52-50 önde kapattı. 

İkinci yarıda savunmada agresifliğini artıran Ay-Yıldızlılar, karşılıklı basketlerle geçen dakikaların ardından, bitime 1:34 kala 73-66’lık üstünlüğü yakaladı. Üstünlüğünü çeyreğin sonunda da korumayı başaran Türkiye, son çeyreğe 75-71 üstün girdi. Son çeyrekte de Shane Larkin’in etkin oyunu ile farkı daha da açan 12 Dev Adam, karşılaşmanın sona ermesine 4:23 kala skoru 92-77’ye getirdi ve 15 sayılık avantaj yakaladı. Avantajını maç sonuna kadar korumayı başaran milliler karşılaşmadan 101-87’lik skorla galip ayrıldı.

A Milli Erkek Basketbol Takımı’nda Cedi Osman 25 sayı ve 8 ribaund, Alperen Şengün 20 sayı ve 9 ribaund, Shane Larkin 13 sayı ve 9 asist, Buğrahan Tuncer ve Şehmus Hazer de 10’ar sayı kaydetti. 
Bulgaristan’da ise Aleksander Vezenkov 28 sayı ve 15 ribaund, Chavdar Kostov 15 sayı ve Dee Bost da 12 sayı ve 13 asist kaydetti.

Alperen Şengün’ün performansı:

Karşılaşmanın özeti:

A-Grubu’nda dikkat çeken bir diğer karşılaşmada ise İspanya, ev sahibi Gürcistan’ın 90-64’lük skorla farklı mağlup etti.

Karşılaşmanın ilk yarısında İspanya 40-31 öne geçerken, Gürcistan karşısında 9 sayılık avantajı yakaladı. Üçüncü çeyrekte ise rakibine üstünlüğünü iyice kabul ettiren İspanya periyodu 31-16 üstün geçirerek farkı 24 sayıya kadar çıkarttı. Son çeyrekte de farkın kapanmasına izin vermeyen İspanyollar, karşılaşmayı 90-64 galip tamamladı. Bu sonuçla İspanya grupta ikide iki yaparken, Gürcistan oynadığı iki karşılaşmadan da mağlup ayrıldı.

İspanya’da Willy Hernangomez 14 sayı ve 7 ribaund, Jaime Pradilla da 12 sayı kaydederken, iki oyuncu 9, dört oyuncu da 8 sayı kaydetti. 

Gürcistan’da ise Rati Andronikashvili 13 sayı, Alexander Mamukelashvili 10 sayı ve 9 ribaund, Giorgi Shermadini de 10 sayı kaydetti. 

Karşılaşmanın özeti:

A-Grubu’nda oynanan diğer karşılaşmada ise Karadağ, Belçika’yı 76-70’lik skorla mağlup ederek ilk galibiyetini aldı.

B-Grubu’nda oynanan günün en dikkat çekici karşılaşmasında ise Fransa, Litvanya’yı 77-73 mağlup etti.

B-Grubu’nda turnuvanın önemli iki favorisini karşı karşıya getiren karşılaşmada Fransa, Litvanya’yı 77-73 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı. Litvanya ise iki maç sonunda galibiyetle tanışamadı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Litvanya maçın büyük bölümünü üstün götürdü. Son çeyrekte 6 sayı geride giren Fransa, Evan Fournier’in skorer oyunu ile tabelayı lehine çevirmeyi bildi ve karşılaşmadan galip ayrıldı. 

Fransa’da Evan Fournier 27 sayı ile karşılaşmanın en skorer ismi oldu. Litvanya’da ise Jonas Valanciunas 15 sayı ve 8 ribaund, Rokas Jokubaitis 14 sayı, Marius Grigonis 13 sayı, Ignas Brezdaikis 12 sayı kaydetti. 

Evan Fournier’nin performansı:

Karşılaşmanın özeti:

B-Grubu’ndaki diğer karşılaşmada ev sahibi Almanya, Bosna Hersek’i 92-82’lik skorla mağlup ederek grupta ikide iki yaptı.

Grupta oynanan son karşılaşmada ise Slovenya, Macaristan’ı 103-88 mağlup etti ve ikide iki yaptı.

C-Grubu’nda oynanan günün bir diğer dikkat çeken karşılaşmasında ise Yunanistan, İtalya’yı 85-81’lik skorla mağlup etti. 

Karşılaşmaya hızlı başlayan Yunanistan, İtalya karşısında ilk çeyreği 6, devreyi de 7 sayılık farkla önde kapattı. Üçüncü çeyrekte de üstün oyununu sürdüren Yunanistan ,karşılaşmanın son çeyreğine 14 sayılık avantajla, 71-57’lik skorla üstün girdi.

Son çeyrekte Simone Fontecchio’nun kendini bulmasıyla maça ortak olan İtalya, karşılaşmanın bitimine 35 saniye kala skoru 84-81’e getirerek farkı üçe indirdi. Yunanistan’ın boş dönmesinin ardından 15 saniye hücum süresi fırsatı yakalayan İtalya, yakaladığı iki fırsatı da değerlendiremeyerek karşılaşmadan 85-81’lik skorla mağlup ayrıldı. Yunanistan grupta ikide iki yaparken, İtalya bir galibiyet ve bir mağlubiyette kaldı. 

Yunanistan’da Giannis Antetokounmpo 25 sayı, 11 ribaund ve 3 top çalma, Tyler Dorsey 23 sayı, Dimitrios Agravanis 13 sayı kaydetti. İtalya’da ise Simone Fontecchio 26 sayı ve 5 asist, Achille Polonara 14 sayı ve 10 ribaund, Stefano Tonut ise 13 sayı kaydetti. 

Giannis Antetokounmpo’nun posteri:

Karşılaşmanın özeti:

C-Grubu’nda oynanan diğer karşılaşmada Hırvatistan, Büyük Britanya’yı 86-65’lik skorla mağlup etti. 

C-Grubu’nda oynanan son karşılaşmada ise Ukrayna, Estonya’yı 74-73 mağlup ederek gruptaki ilk iki maçını kazandı. 

https://youtu.be/K7SDVY6jMJ8

D-Grubu’nda turnuvanın favorilerinden Sırbistan, Çek Cumhuriyeti’ni 81-68’lik skorla mağlup ederek namağlup yürüyüşünü sürdürdü.

D-Grubu ikinci karşılaşmasında Sırbistan, Çek Cumhuriyeti’ne karşı karşılaşmanın ilk çeyreğinde yakaladığı üstünlüğü ikinci çeyrekte daha da arttırarak devreyi 43-25 üstün kapattı. Üçüncü çeyrekte ivme yakalayan Çek Cumhuriyeti farkı 11 sayıya kadar indirmeyi başardı. Ancak son çeyrekte farkın daha da kapanmasına izin vermeyen Sırbistan karşılaşmadan 81-68 galip ayrılarak iki de iki yaptı. Çek Cumhuriyeti ise iki karşılaşmanın ardından galibiyetle tanışamadı.

Sırbistan’da NBA MVP’si Nikola Jokic 18 sayı, 11 ribaund ve 5 asist ile yıldızlaşırken, Vasilije Micic 13 sayı ve 6 asist, Vanja Marinkovic 11 sayı, Nikola Kalinic de 10 sayı kaydetti. Çek Cumhuriyeti’nde Vojtech Hruban ve Vit Krejci 13’er sayı, Martin Peterka da 11 sayı kaydetti. 

Vasilije Micic çok uzaklardan:

Vasa bildiğimiz gibi:

Karşılaşmanın özeti:

D-Grubu’nda oynanan diğer karşılaşmada ise Finlandiya, Polonya’yı 30 sayılık farkla 89-59 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı.

D-Grubu’nda oynanan son karşılaşmada ise İsrail, Hollanda’yı 74-67 mağlup ederek iki de iki yaptı. 

Dün oynanan karşılaşmaların toplu sonuçları:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.