Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (4 Eylül 2022): Dezenformasyon yasası ve basın özgürlüğü | İstanbul’un kentsel dönüşüm çatışmaları

Editör. Buket Topaktaş

26 Mayıs 2022’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan ve görüşmeleri 1 Ekim’e ertelenen kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin maddeleri gündemde. Yeni yasama yılına geri sayım başlarken hem gazeteciler hem de sosyal medya kullanıcıları bu yasa teklifinin geçmemesini söylerken, uzmanlar da bu yasayla ilgili “Cumhuriyet tarihinin en ağır sansür yasası yolda” değerlendirmesinde bulunuyor.

Haber Hafta Sonu’nda bu akşam NewsLabTurkey Research Hub Koordinatörü Dr. Sarphan Uzunoğlu ile dezenformasyon yasasını ve basın özgürlüğünü konuştuk. 

Diğer bir gündem maddemiz de İstanbul’da kentsel dönüşümlerdi. Tokatköy, Fetihtepe, Tozkoparan, Hacı Hüsrev’de vatandaşların evleri kentsel dönüşümle yıkılıyor. Buna karşı duran vatandaşlara da polis müdahale ediyor.

Haber Hafta Sonu’nun bir diğer konuğu Medyascope muhabiri Ufuk Çeri İstanbul’daki kentsel dönüşümleri anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.