Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Maltepeliler Barış Manço Çocuk Parkı için eylemde: “Çocukluğumuzu betona gömdürmeyiz”

İstanbul-Maltepe’ye bağlı Feyzullah Mahallesi’ndeki Barış Manço Parkı’nın kafe yapılacağına yönelik iddiaların ardından mahalle sakinlerinin 28 Ağustos’ta başlattığı eylemler devam ediyor.

İstanbul’un Maltepe ilçesindeki Feyzullah Mahallesi’nde bölgenin en eski parklarından biri olma özelliği taşıyan Barış Manço Çocuk Parkı’nın kişilere kiralanarak kafe yapılacağının ileri sürülmesinden sonra mahalleliler protestoya başladı. Eylemlerinin sekizinci gününde yetkililerden hala yanıt alamayan mahalle sakinleri, parkı kurtarmak için gereken her şeyi yapacaklarını vurguladı.

Mahalleliler; belediye çalışanlarından parkın şahsa özel kiraya verileceğine ilişkin bir söylenti duyduklarını ve belediye ekiplerinin, parkın önündeki alanı tuvalet yapılması amacıyla kazdıklarını dile getirdi. Protesto ve imza kampanyası başlatan mahalleli topladıkları imza ile şikayetleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Maltepe Belediyesi, Maltepe Kaymakamlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne gönderdi.

Mahalleli resmi bir açıklama bekliyor

Çevrede yeterli sayıda kafe olduğunu hatırlatan mahalle sakinleri, parkın yeşil alan olarak kalmasını istediklerini ve yaşananların tekil bir vaka olmadığını söyledi. Mahalleli, Altayçeşme’deki Cemal Süreya Parkı’nın ve Adatepe’deki Erol Dernek Parkı’nın da çeşitli kişilere kiralandığının bilgisini verdi.

Mahalle sakinlerinin aktardıklarına göre; mahalle muhtarı, parkta herhangi bir işlem yapılmayacağını ve eyleme gerek olmadığını iletti. Ancak mahalleli, bu açıklamanın kendileri için bir şey ifade etmediğini ve resmi bir açıklama beklediklerini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.