Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Amerika Açık Tenis Turnuvası devam ediyor: Nadal ve Swiatek çeyrek final için kortta – Dünya 1 numarası Medvedev dördüncü turda elendi

2022 Amerika Açık Tenis Turnuvası’nda tek erkekler dördüncü turunda Rafael Nadal, Frances Tiafoe’ye karşı çeyrek finale çıkmak için mücadele edecek. Dünya 1 numarası Daniil Medvedev ise Nick Kyrgios’a mağlup olarak turnuvaya veda etti. Tek kadınlarda ise dünya 1 numarası Iga Swiatek dördüncü turda Jule Niemeier ile çeyrek finale yükselme mücadelesine çıkacak.

Tek erkeklede mücadele devam ediyor

Tek erkekler dördüncü tur karşılaşmasında Nick Kyrgios, son şampiyon ve dünya 1 numarası Daniil Medvedev’i 7-6, 3-6, 6-3 ve 6-2’lik setlerle 3-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Kyrgios’un çeyrek finaldeki rakibi ise Pablo Carreno Busta’yı 5 set sonunda mağlup eden 26 yaşındaki Rus raket Karen Khachanov oldu. 

Nick Kyrgios bildiğiniz gibi (!):

Nick Kyrgios’un sevinci:

Tek erkeklerde belli olan bir diğer çeyrek final eşleşmesinde ise Corentin Moutet’i eleyen 5 numaralı seribaşı Casper Ruud ile Alejandro Davidovich Fokina’yı mağlup eden 13 numaralı seribaşı Matteo Berrettini eşleşti. 

Tek erkeklerde dünya 2 numarası Rafael Nadal dördüncü tur karşılaşmasında bu akşam saat 21.00’de Frances Tiafoe ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma Eurosport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Nadal turu geçmesi halinde çeyrek finalde 7 numaralı seribaşı Cam Norrie ile 9 numaralı seribaşı Andrey Rublev arasında oynanacak dördüncü tur eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. 

Tek erkekler dördüncü turunda bir diğer dikkat çeken eşleşmede ise 3 numaralı seribaşı Carlos Alcaraz 15 numaralı seribaşı Marin Cilic ile karşılaşacak. Karşılaşma bu gece sabaha karşı saat 04.00’te Eurosport ekranlarında yayınlanacak

Öte yandan tek erkeklerde dünya 1 numarası Daniil Medvedev’in elenmesinin ardından Nadal, Alcaraz ya da Ruud üçlüsünden birisi alacakları sıralamaya göre yeni dünya 1 numarası olacak.

Tek kadınlarda mücadele devam ediyor

Tek kadınlarda ise dördüncü turda 18 numaralı seribaşı Veronika Kudermetova’yı 7-6 ve 6-4’lük setlerle 2-0 mağlup eden dünya 5 numarası Ons Jabeur adını çeyrek finale yazdırdı. 

Ons Jabeur’un çeyrek finaldeki rakibi Liudmilla Samsonova’yı 7-6 ve 6-1 ile geçen Alja Tomljanovic oldu. 

Ons Jabeur galibiyetini kaybettiği büyükannesine adadı:

Ons Jabeur ince görüyor:

Tek kadınlarda belli olan bir diğer çeyrek final eşleşmesinde ise Shuai Zhang’i 7-5 ve 7-5’lik iki setle mağlup eden Coco Gauff ile Alison Riske-Amritraj’ı 6-4 ve 6-1’lik setlerle mağlup eden Caroline Garcia karşılaşacak.

Tek kadınlar dördüncü turunda dünya 1 numarası Iga Swiatek dördüncü turda Jule Niemeier ile karşılaşacak.


Iga Swiatek ile Jule Niemeier’in karşılaşması bu akşam saat 20.00’de Eurosport ekranlarından naklen yayınlanacak. Karşılaşmanın galibi çeyrek finalde Jessica Pegula-Petra Kvitova karşılaşmasının galibi ile karşılaşacak. 

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.