Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (5 Eylül 2022): Kılıçdaroğlu adaylığa hazır olduğunu açıkladı | TÜİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 80,2

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de katıldığı bir programda, muhalefetin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili, “Benim ismim üzerinde uzlaşma sağlanırsa ben hazırım” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) ağustosta yüzde 1,46 arttı. Bir önceki ay yüzde 79,6 olan yıllık enflasyon, ağustosta yüzde 80,21’e ulaştı. Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) açıkladığı “ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi” (E-TÜFE) ile TÜİK arasındaki makas daha fazla açıldı. ENAG’a göre ağustosta enflasyon aylık yüzde 5,86 ve yıllık yüzde 181,37 oldu.

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın istifasıyla sonuçlanan siyasî krizin ardından İngiltere nüfusunun yüzde birinden azını oluşturan Muhafazakar Parti üyeleri bugün Dışişleri Bakanı Liz Truss’ı başbakan seçti.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, siyasal iletişimci Ateş İlyas Başsoy ile Kılıçdaroğlu’nun adaylık açıklamasını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.