Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada’da iki kardeş 10 kişiyi öldürdü, 15 kişiyi yaraladı

Kanada’nın Saskatchewan eyaletinin 13 farklı yerinde düzenlenen bıçaklı saldırılarda en az 10 kişi hayatını kaybederken, 15 kişi ise yaralandı. Söz konusu saldırılar, Kanada tarihinde en fazla kişinin ölümüne yol açan saldırılardan biri olarak kayıtlara geçti.

Kanada’da kardeş oldukları düşünülen Damien Sanderson (31) ile Myles Sanderson (30), James Smith Cree Nation bölgesi ve Weldon kentinden başlayarak 13 farklı yerde insanlara bıçakla saldırdı. Saldırılarda en az 10 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Saldırıların ardından polis iki şüphenin fotoğrafını yayınlayarak bu kişilerin görülmesi halinde saklanılması ve polise haber verilmesi gerektiğini söyledi.

Şüphelilerin isimleri ise Damien Sanderson (31) ve Myles Sanderson (30) olarak açıklandı.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi’nin (RCMP) Saskatchewan birimi tarafından yapılan açıklamada, “Güvenli bir yere geçin ve ayrılmayın. Başkalarının evinize girmesine izin verirken dikkatli olun” denildi. Polis, eyalet genelinde yolcuların kimliklerinin kontrol edildiği kontrol noktaları kurulduğunu belirtti ve sürücülere otostopçuları arabalarına almamaları gerektiği uyarısında bulundu.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırının korkunç ve üzücü olduğunu belirtti ve şöyle yazdı: “Dualarımız yakınlarını kaybedenler ve hastanedeki yaralılarla.”

RCMP Saskatchewan’dan Rhonda Blackmore, saldırıya uğrayan bazı kişilerin saldırganlar tarafından bilinçli olarak hedef alındığını; bazılarının ise rastgele saldırıya uğradıklarını söyledi. İlk saldırının yerel saat ile pazar sabahı 05:40’ta ihbar edildiğini belirten Blackmore, şüphelilerin siyah renk bir Nissan Rouge kullandığı bilgisini paylaştı.

İlk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin ise yaralandığını söyleyen Blackmore, yaralı sayısının artabileceğinden endişe ettiğini de sözlerine ekledi:

“İlk belirlemelere göre saldırılarda 10 kişi öldü. Hastanelere yaralı olarak 15 kişi kaldırıldı. Yaralanıp da kendi imkanlarıyla hastaneye gidenlerin de olabileceğini düşünüyoruz. Bugün eyaletimizde olanlar korkunç. Hâlâ 2 şüpheliyi arıyoruz. Saskatchewan ve komşu eyaletlerimizde yaşayanlardan uyanık olmalarını istiyoruz.”

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.