Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (131): Spor Toto Süper Lig’de beşinci haftanın “en”leri | Beşiktaş’ın olaylı maçı, Galatasaray’ın 10 kişiyle son dakikadaki galibiyeti ve daha fazlası

Spor Toto Süper Lig 2022/2023 sezonu beşinci haftası geride kaldı. Haftanın maçında Beşiktaş olaylı MKE Ankaragücü deplasmanında geriden gelerek kazandı. Galatasaray, 10 kişi kaldığı karşılaşmada Gaziantep FK’yı son dakika golüyle yıktı. Fenerbahçe rahat kazanırken, Trabzonspor tek golle güldü. 

1) Haftanın en keyifli karşılaşması: MKE Ankaragücü 2-3 Beşiktaş 

Spor Toto Süper Lig’de beşinci haftanın en keyifli karşılaşması MKE Ankaragücü ile lider Beşiktaş arasında oynandı. Eryaman Stadı’nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip 26. dakikada yeni transfer Tolga Ciğerci’nin ayağının tozuyla yaptığı asist sonrası, Gürcü futbolcu Giorgi Beridze’nin attığı golle 1-0 öne geçti. Ancak bundan 4 dakika sonra Beşiktaş son haftaların formda golcüsü Jackson Muleka’nın golü ile skoru 1-1’de eşitleyip, 5 dakika sonra yeni transferi Dele Alli ile 2-1’lik üstünlüğü yakaladı.

Karşılaşmanın ilk devresi Beşiktaş’ın 2-1’lik üstünlüğü ile geçilirken, ikinci devrenin hemen başında 47. dakikada MKE Ankaragücü Tolga Ciğerci’nin asistinde yine Beridze’nin golüyle skoru 2-2’ye getirdi. 74. dakikada George Kevin N’Koudou’nun penaltıdan attığı golle karşılaşmada tekrar öne geçen Beşiktaş, üstünlüğünü karşılaşmanın sonuna kadar korudu.

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından bir MKE Ankaragücü taraftarı Beşiktaşlı futbolculara saldırdı. Taraftarı uzaklaştırmak için hamle yapan Josef De Souza ise kırmızı kart gördü. Beşiktaş hanesine üç puan daha yazdırarak liderliğini sürdürürken, MKE Ankaragücü yeni teknik direktörü Ömer Erdoğan ile çıktığı ilk karşılaşmadan istediği sonucu alamadı ve ligin dibine demir attı. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz

2) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Tayyip Talha Sanuç (Adana Demirspor)

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan beşinci haftada alışık olduğumuz gibi çok fazla genç futbolcu forma şansı bulamasa da, Adana Demirspor’un 22 yaşındaki genç stoperi Tayyip Talha Sanuç haftaya damgasını vuran isimler arasında yer aldı. Genç oyuncu, karşılaşmanın ilk yarısında Hatayspor 1-0 üstün iken çizgiden top çıkararak takımını oyunda tuttu.

Müsabakanın son anlarında ise tarifi olmaz duygular yaşadı. İlk olarak 90+3’te bir gol bulan Tayyip, golün VAR kontrolüne takılarak iptal edilmesi sonrasında hayal kırıklığı yaşadı. Ancak 90+9’da Gökhan İnler’in ortasında uzak köşeye harika bir kafa vuruşu yaparak takımına 1-1’lik eşitliği getiren isim yine Tayyip oldu. Hem savunmada hem hücumda skora direkt etki eden genç oyuncu, haftanın en iyi genç futbolcusu olarak öne çıktı. 

Tayyip Talha’nın Hatayspor karşılaşması performansı (temsili) :) :

https://twitter.com/01Joga/status/1557340603054170115?s=20&t=sxmZIfcyPrrrxNjYXaT8iQ

3) Haftanın en iyi teknik direktör hamleleri: Emre Belözoğlu/ Bertran Traore ve Philippe Kenny hamleleri:

Spor Toto Süper Lig’in beşinci haftasında en çok fark yaratan teknik direktör hamlesi kuşkusuz Medipol Başakşehir FK Teknik Direktörü Emre Belözoğlu’nun, Corendon Alanyaspor karşısında oyuna dahil ettiği Philippe Kenny ve Bertrand Traore hamleleri oldu.

Karşılaşma 1-0 Medipol Başakşehir FK üstünlüğü ile giderken 75.dakikada hamlelerini yapan Emre hoca, rakibi Corendon Alanyaspor’un aldığı riskleri hızlıca cezalandırdı. 85. dakikada Bertrand Traore’nin asistinde golü atan Philippe Kenny ise bu hamlelerin ne kadar doğru olduğunun ispatıydı. Böylece takıma yeni katılan iki isim çıktıkları ilk maçtan skora etki etti. Ayrıca Bertrand Traore duraklama dakikalarında bir gol bulmuş olsa da öncesinde topun aut çizgisini geçtiği sebebiyle gol iptal edildi. 

4) Haftanın sürprizi Fraport TAV Antalyaspor 0-2 Kasımpaşa 

Spor Toto Süper Lig 2022/2023 sezonunun beşinci haftasında çok fazla sürpriz yaşanmasa da geçtiğimiz hafta Hatayspor önünde yeni hocası Şenol Can yönetiminde çıktığı ilk karşılaşmadan galip ayrılarak ilk puanlarını toplayan Kasımpaşa, bu hafta zorlu Fraport Tav Antalyaspor deplasmanında da rahat gelip geldi.

İlk yarının duraklama dakikalarında Floribert Hadergjonaj’ın penaltıdan attığı golle 1-0’lık üstünlük yakalayan konuk ekip devreyi 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda da rakibine eşitliği yakalama şansı vermeyen Kasımpaşa birçok gol pozisyonundan da yararlanamadı. Ancak 61. dakikada Fraport TAV Antalyaspor Cemali Sertel’in kendi ağlarına gönderdiği topla 2-0 geri düştü. Ev sahibi ekipte Fredy 90. dakikada bariz gol şansını engellemekten kırmızı kart gördü ve Kasımpaşa karşılaşmadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Kasımpaşa’nın çiçeği burnunda hocası Şenol Can çıktığı iki maçtan da galibiyetle ayrılarak, takımını düşme hattından uzaklaştırdı.  

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

5) Haftanın Kare Ası: Sacha Boey- Joao Pedro – Tolga Ciğerci – Muhammet Demir

Galatasaray konuk ettiği Gaziantep FK karşısında 10 kişi kalmasına rağmen 90+1’de bulduğu golle galip gelirken, kuşkusuz Sacha Boey sahanın en iyi ismiydi. Adeta iki kişilik oynayarak takımının bir devreden fazla eksik oynadığı karşılaşmada eksikliği hiç hissettirmeyen genç sağ bek, haftanın Kare Ası’ndaki yerini ayırttı. 

Sacha Boey’in istatistikleri:

Fenerbahçe formasıyla Spor Toto Süper Lig’de 11 çıktığı ilk karşılaşmada sağ ayağının dışıyla şahane gol vuruşu yapan Joao Pedro da haftanın Kare Ası’ndaki yerini aldı. Gelir gelmez yaşadığı sakatlık ile hayal kırıklığı yaratan yıldız isim, tam form tuttuğunda ne kadar tehlikeli olabileceğinin sinyallerini verdi.

Joao Pedro’nun golü:

Dört gün önce imza attığı MKE Ankaragücü’nde, ayağının tozuyla çıktığı karşılaşmada takımı mağlup olsa da iki güzel asist kaydeden Tolga Ciğerci de haftanın Kare Ası’nda yer aldı.

Bitexen Giresunspor’a attığı harika kafa golüyle takımına üç puanı getiren Arabam.com Konyaspor forveti Muhammet Demir, haftanın Kare Ası’nda yer aldı. Sezona yedek kulübesinde başlayan tecrübeli forvet son haftalardaki formu ile ilk 11’in de vazgeçilmezlerinden oldu. 

Beşinci haftanın toplu sonuçları:

Beşinci haftanın ardından oluşan puan durumu: 

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.