Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’de 6,6 büyüklüğünde deprem: En az 65 ölü

Çin’in Siçuan eyaletinde 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yetkililer, deprem sonucunda en az 65 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Çin’in koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle karantina altındaki Siçuan eyaletinde dün (5 Eylül) 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çinli yetkililer, depremin ardından en az 65 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Çin medyasında yer alan haberlere göre deprem, heyelanı da tetikledi. Eyaletteki telekomünikasyon hatlarına ciddi hasarlar veren deprem, bazı kentlerde yolların kapanmasına neden oldu.

Siçuan eyaletinin başkenti Çengdu’daki 21 milyon Çinli, geçen hafta Çin’deki koronavirüs önlemleri nedeniyle karantina altına alınmışlardı. Çin medyasına göre Siçuan eyaletinin Ya’an kentinde 17 kişi hayatını kaybederken Ganzi kentinin yakınlarında ise 29 kişi hayatını kaybetti. CCTV’nin dün yaptığı açıklamaya göre 50 kişi depremde yaralanırken, 16 kişi de hâlâ kayıp.

Karantina nedeniyle sokağa çıkamadılar

Uluslararası halkla ilişkiler danışmanı Laura Luo gazetecilere verdiği demeçte, “Çok korkan ve ağlayan birçok insan vardı. Sarsıntı başladığında, bütün köpekler havlamaya başladı. Gerçekten çok korkutucuydu” dedi.

Çengdu’da ikamet eden Chen ise gazetecilere verdiği demeçte, “Zemin kattaki bazı komşularım bunu çok belirgin şekilde hissettiklerini söyledi. Fakat Çengdu şu anda karantina altında olduğundan insanların yerleşim yerlerini terk etmelerine izin verilmiyor. Bu yüzden çoğu kişi avlularına koştu” dedi.

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.