Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (6 Eylül 2022): Kılıçdaroğlu aday mı? & Erdoğan’ın ekonomide adımları işe yarar mı?

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bu sabahki konuğu siyasetbilimci Prof. Dr. Tanju Tosun.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV’de katıldığı bir programda, muhalefetin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili, “Benim ismim üzerinde uzlaşma sağlanırsa ben hazırım” dedi. Vatandaş Kılıçdaroğlu’nun adaylık ihtimaliyle ilgili ne düşünüyor? Kılıçdaroğlu aday olacak mı yoksa başka isimler de hâlâ masada mı? Muhalefet seçime doğru nasıl bir politika izlemeli?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Kabine toplantısının ardından ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. 2 bin lira ve altındaki borçlar ile icra takibinde olan vatandaşların borçlarının tasfiye edileceğini açıkladı.  Ekonominin yükselişte olduğunu söyleyen Erdoğan, “Türkiye olarak inşallah yılbaşından sonra ülkemizdeki enflasyonun hızlı bir şekilde inişine şahitlik edeceğiz. Önce 40’lı ardından 30’lu yıl sonuna kadar da 20’li rakamlarla çıkmayı planlıyoruz.” İktidar nasıl bir ekonomi politikası izliyor? Ekonomide atılan adımlar işe yarayacak mı?

Siyasetbilimci Prof. Dr. Tanju Tosun, Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.