Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezon heyecanı başlıyor: Devler Ligi gruplarına dair merak ettiğiniz her şey

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2022-2023 sezonu heyecanı başlıyor. Medyascope Spor Servisi olarak, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun finaline ev sahipliği yapacağı Devler Ligi’nin öne çıkan takımlarını ve futbolcularını, sizler için derledik. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde açılış gününün programı:

UEFA Şampiyonlar Ligi 2022/2023 grupları:

Turnuvanın öne çıkan grubu: Bayern Münih, Barcelona, Inter, Viktoria Plzen 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2022-2023 sezonu heyecanı bugün (6 Eylül) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Futbolseverler, C Grubu’nun maçlarını ayrı bir heyecanla takip edecek. Avrupa futbolunun üç devi Bayern Münih, Barcelona ve Inter, grupta ilk ikiye girebilmek için tüm olanaklarını seferber edecek. Viktoria Plzen ise grupta alacağı olası galibiyetler ile adından söz ettirmek isteyecek. 

35 yaşındaki Julian Nagelsmann’ın çalıştırdığı Bayern Münih, Almanya Bundesliga’ya sancılı bir giriş yaptı. Beş maç sonunda üç galibiyet ve iki beraberlik alan Bayern, bu maçlarda rakip filelere toplam 17 gol atarken; kalesinde ise sadece üç gole izin verdi. Ryan Gravanberch, Mathys Tel, Matthijs de Ligt ve Sadio Mane gibi yıldız futbolcuları yaz transfer döneminde kadrosuna katarak gücüne güç katan Bayern Münih, “Ölüm Grubu” olarak addedilen C Grubu’nda liderlik mücadelesi verecek.

Xavier Hernandez yönetiminde yeni sezona iddialı giren Barcelona, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki eski başarılarını tekrar etmek amacında. Transferde adından söz ettiren Barcelon; Marcos Alonso, Hector Bellerin, Andreas Christensen, Franck Kessie, Jules Kounde, Raphinha ve Robert Lewandowski gibi yıldızları renklerine bağladı. LaLiga’ya da fırtına gibi giren Katalonya temsilcisi, dört maç sonunda topladığı 10 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Geçen sezon şampiyonluğu ezeli rakibi Milan’a kaptıran Inter, 2022-2023 sezonuna istediği başlangıcı yapamadı. Milano temsilcisi, beş haftası geride kalan Serie A’da iki mağlubiyet alarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Ancak Inter, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grubundan çıkarak yeniden toparlanmak amacında. Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun da formasını giydiği mavi-siyahlı ekip, yaz transfer dönemindeki en büyük hamlesini Romelu Lukaku’yu Chelsea’den kiralayarak yaptı. 

Çekya temsilcisi Viktoria Plzen, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin en zayıf halkalarından biri konumunda. Michal Bilek’in ekibi, C Grubu’nda en azından UEFA Avrupa Ligi’ne katılma mücadelesi vermek isteyecek. Viktoria Plzen, altı haftası geride kalan Çekya Ligi’nde topladığı 16 puanla Slavia Prag’ın ardından ikinci sırada yer alıyor.

Turnuvanın favorisi: Real Madrid

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin en başarılı takım unvanını, 14 kupayla İspanya temsilcisi Real Madrid elinde bulunduruyor. Eflatun-beyazllılar, Avrupa futbolunun “1 numaralı kupasını” 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018 ve 2022 yıllarında müzesine götürerek turnuva tarihinin en başarılı takımı oldu. 

Carlo Ancelotti yönetiminde yeni sezonda da şampiyonluk hedefleyen Real Madrid, yaz transfer döneminde Aurelien Tchouameni, Antonio Rudiger, Miguel Gutierrez gibi isimleri renklerine bağladı. Ancak Madrid’de Brezilyalı yıldız orta saha futbolcusu Casemiro’nun takımdan ayrılması kadro kalitesinde azalmaya yol açtı. Real Madrid, dört haftası geride kalan LaLiga’da topladığı 12 puanla zirvede yer alıyor. 

Turnuvada sürpriz yapması beklenen takım: Olimpik Marsilya

Bir dönem Galatasaray’ı da çalıştıran Igor Tudor, yeni sezon öncesinde Olimpik Marsilya’nın başına geçti. Yaz kampında yaptırdığı antrenmanlarla Avrupa basınının sık sık gündemine gelen Tudor, Marsilya’nın 2022-2023 sezonuna fırtına gibi girmesini sağladı. 

Olimpik Marsilya, altı haftası tamamlanan Fransa Ligue 1’de topladığı 16 puanla averajla ikinci sırada yer alıyor. Marsilya taraftarı, aynı başlangıcın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yapılmasını arzuluyor. Avrupa’da son yıllarda istediği sonuçları alamayarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Olimpik Marsilya, yeni sezonda Frankfurt, Tottenham ve Sporting Lizbon ile D Grubu’nda boy gösterecek. 

Olimpik Marsilya, yaz transfer döneminde Pau Lopez, Jordan Veretout, Luis Suarez, Milik, Jonathan Clauss, Eric Bailly, Issak Toure ve Aleksis Sanchez gibi isimleri kadrosuna kattı. Ancak özellikle Sanchez transferi, milli futbolcumuz Cengiz Ünder’in takımda daha az süre bulmasına neden oldu. 

Turnuvanın yıldızı olması beklenen futbolcu: Erling Haaland

2022-2023 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak için kollarını sıvayan Manchester City, bu amaç doğrultusunda Erling Haaland’ı 60 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattı. Pep Guardiola yönetiminde gol krallığına ambargo koyması beklenen Haaland, yeni sezona fırtına gibi başladı.

Altı haftası tamamlanan Premier Lig’de üst üste iki kez “Hat-trick” yapan Haaland, ligde 10 gole ulaştı. Sekizer gollü Mick Quinn ve Sergio Agüero’yu geride bırakan Haaland, Premier Lig’de çıktığı ilk beş maçta en fazla gol atan futbolcu oldu. Dünyaca ünlü yıldız futbolcu, son olarak Aston Villa deplasmanında da fileleri sarsmayı başardı. 

Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda Sevilla, Borussia Dortmund ve Kopenhag ile mücadele edecek. Erling Haaland’ın eski takımı Dortmund maçlarındaki performansı da şimdiden merak konusu olmuş durumda. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.