Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener İstanbul’da esnafla buluştu: “Çok zor bir süreçten geçiyoruz, ilaç bulmakta zorlanıyoruz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (7 Eylül) İstanbul’da esnafla buluştu. Şişli, Beyoğlu ve Fatih ilçelerindeki esnafı ziyaret eden Akşener esnafın yaşadığı problemleri dinledi.

Haber: Emine Bıçakcı, Ayşegül Karagöz

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul’daki esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Bugün (7 Eylül) Akşener’in ilk durağı Şişli’ydi. Akşener’in ziyaret ettiği bir eczacı, “Çok zor bir süreçten geçiyoruz. İlaç bulmakta zorlanıyoruz” diye konuştu. Akşener’in esnafa veresiye defteri tutup tutmadığını sorması üzerine esnaf veresiye defterini gösterdi. Akşener, “250 bin TL yazdırılmış defterler gördüm Anadolu’da. Ama burası Şişli. Burada bile veresiye defteri var. Vay be” dedi.

Akşener’in İstanbul’daki ziyaretlerinde ikinci durağı Beyoğlu’ydu. Beyoğlu’nda ziyaret ettiği bir giyim mağazasında çalışan 18 yaşındaki genç, geçimini sağlamak için okulu bırakmak zorunda kaldığını belirterek “Asgari ücretle çalışıyorum. Ailemi geçindiriyorum. Ama para yetmiyor” şeklinde konuştu.

“Değişim olmazsa işlerimizi bırakmak zorunda kalacağız”

Beyoğlu’ndaki ziyaretlerinin ardından Fatih’e giden Akşener’e esnafın ilgisi yoğundu. Bir lokantaya giren Akşener, esnafa işlerinin nasıl gittiğini sordu. Zamlardan kötü etkilendiklerini söyleyen esnaf, “Mücadele ediyoruz. Fiyatlar yükseldi diye bu işi bırakacak değiliz. İnanıyorum ki bu yürüyüşünüz, bir dahakine iktidar yürüyüşü olacak. Bu değişimi biz de istiyoruz çünkü değişim olmazsa zamanla bu esnaf, bu işleri bırakacak” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.