Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FBI basmıştı: Trump’ın evinde nükleer belgeler bulundu

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki malikanesine FBI tarafından yapılan baskının yankıları sürüyor. Amerikan basınına göre arama, Trump’ın Beyaz Saray’dan ayrılırken devlete ait bazı belgeleri yanında götürdüğü şüphesiyle yapılmıştı. Washington Post’un (WP) özel haberi, FBI aramasında elde edilen belgelerden birinin başka bir ülkeye ait nükleer bilgiler içerdiğini ortaya koydu. 

Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik soruşturmada görev yapan kişilerin tanık gösterildiği haberde, söz konusu belgede bir ülkenin askeri savunma gücü ve nükleer kapasitesine dair gizli bilgiler yer aldığı belirtildi. Fakat bu belgenin hangi ülkeye ait olduğu ile ilgili bir ayrıntı paylaşılmadı.

FBI, 8 Ağustos’ta Trump’ın Florida’daki malikanesine yaptığı baskında 11 binden fazla belge ve fotoğrafa el koymuştu. 

Washington Post’un (WP) haberine göre bu belgelerin gizlilik seviyesi özel izin gerektiren nitelikte. Haberde, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminde görevli ulusal güvenlik yetkililerinin bile bu belgelere erişim izninin bulunmadığı belirtildi.

Trump’ın Florida’daki malikânesi, Mar-a-Lago.

Trump’ın ekibi, Reuters’ın konu hakkında yorum isteğine henüz bir yanıt vermedi.

Eski ABD Başkanı Trump, Ocak 2021’de başkanlık görevini bırakırken devlete ait belgeleri Beyaz Saray’dan kendi evine götürdüğü gerekçesiyle Adalet Bakanlığı’nın soruşturması altında. Trump, FBI tarafından el konulan belgelerin özel bir uzman tarafından incelenmesi için yasal başvuruda bulunmuş, bu talep pazartesi günü mahkeme tarafından kabul edilmişti. Trump’ın bu hamlesinin Adalet Bakanlığı soruşturmasını uzatması bekleniyor.

Kaynak: Washington PostReuters

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.